Portalkini
Hello There, Guest! Register
Selamat datang ke Portalkini.com. Jika ini kali pertama anda melayari website ini, sila gunakan button REGISTER untuk mendaftar. Selepas mendaftar anda mempunyai akses penuh kepada thread yang telah dikunci. Jika anda sudah mendaftar, sila klik LOGIN untuk masuk. Jika terdapat sebarang permasalahan dalam pendaftaran anda boleh klik butang CONTACT. Pendaftaran adalah percuma.

NordFX

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
7,000 terima surat tawaran
#1
[Image: pix_middle]

KUALA LUMPUR: Semua 7,000 penyewa perumahan awam di ibu negara yang bersetuju menerima tawaran pembelian rumah di bawah Skim Pembiayaan Khas Penjualan Rumah Program Perumahan Rakyat-Majlis Tindakan Ekonomi Negara (PPR-MTEN) dan Perumahan Awam-Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (PA-DBKL) menerima surat tawaran pembelian bermula hari ini.

Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin berkata, pihaknya akan memastikan tidak berlaku penangguhan berkaitan pemberian surat tawaran itu.


Menurutnya, surat tawaran berkenaan diberi secara berperingkat hingga semua pembeli menerimanya sebelum pengumuman bagi projek Fasa 2 dibuat.

Katanya, skim pembiayaan itu membolehkan pembeli menjelaskan ansuran pinjaman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) menerusi Yayasan Wilayah Persekutuan (YWP) yang menawarkan kadar faedah rendah.


“Skim berkenaan memerlukan banyak proses sebelum diluluskan dan tidak berlaku sebarang penangguhan. Semuanya sudah selesai dan pembeli akan menerima surat tawaran secara berperingkat,” katanya selepas Majlis Perasmian dan Penyampaian Anugerah Pelajar Cemerlang Wilayah Persekutuan 2011 anjuran YWP di sini, semalam.


Hadir sama Pengarah Eksekutif YWP, Datuk Mohd Idris Mohd Isa dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Roslan Hassan.

Sementara itu, Mohd Idris berkata, 320 pelajar dari Wilayah Persekutuan yang memperoleh keputusan cemerlang dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR), Penilaian Menengah Rendah (PMR), Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) menerima insentif tunai serta sijil penghargaan.


Menurutnya, YWP memperuntukkan RM60,000 untuk anugerah berkenaan dan berkemungkinan menambah peruntukan pada tahun depan
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:
Advertisement
Users browsing this thread: 1 Guest(s)