Portalkini
Hello There, Guest! Register
Selamat datang ke Portalkini.com. Jika ini kali pertama anda melayari website ini, sila gunakan button REGISTER untuk mendaftar. Selepas mendaftar anda mempunyai akses penuh kepada thread yang telah dikunci. Jika anda sudah mendaftar, sila klik LOGIN untuk masuk. Jika terdapat sebarang permasalahan dalam pendaftaran anda boleh klik butang CONTACT. Pendaftaran adalah percuma.

NordFX

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bantah rang undang-undang baru demi kepentingan politik pembangkang: Rais
#1
KUALA LUMPUR: Tindakan pembangkang membantah Rang Undang-Undang Kesalahan Keselamatan 2012 menggantikan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) 1960 yang dibentangkan kali kedua oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak disifatkan sebagai sesuatu yang berlandaskan kepentingan politik semata-mata.

Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim, berkata tindakan itu hanyalah berasaskan kepada politik tetapi tidak berasaskan kepada dunia perundangan yang nyata.
"Ini adalah paling besar dan meluas di dalam sejarah hak asasi manusia di negara ini

"Sesiapa yang menampilkan pandangan bahawa Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 ini sebagai sesuatu yang menyeleweng, sebenarnya pemikiran mereka ini tidak lagi menepati apa yang dianggap sebagai adil," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen di sini, hari ini.

Rais juga menafikan bahawa rang undang-undang baru itu lebih keras daripada ISA serta menyifatkan sesiapa yang mengatakan sebegitu hanya melepaskan pandangan ekstrem serta keterlaluan.
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:
Advertisement
Users browsing this thread: 1 Guest(s)