Portalkini
Hello There, Guest! Register
Selamat datang ke Portalkini.com. Jika ini kali pertama anda melayari website ini, sila gunakan button REGISTER untuk mendaftar. Selepas mendaftar anda mempunyai akses penuh kepada thread yang telah dikunci. Jika anda sudah mendaftar, sila klik LOGIN untuk masuk. Jika terdapat sebarang permasalahan dalam pendaftaran anda boleh klik butang CONTACT. Pendaftaran adalah percuma.

NordFX

All banners display are for advertisement only. Want to put your banner here with our latest lower rate ?? Click Here


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bunuh Diri Ketika Chatting Di Facebook
#1
[Image: claire-lin-facebook-suicide.jpg]

Taiwan – Bunuh diri ketika `chatting’ bersama rakan-rakan di laman sosial Facebook.

Itu yang berlaku kepada Claire Lin pada hari ulang tahunnya yang ke-31.

Kerana marahkan teman lelakinya yang tidak pulang ke rumah bagi meraikan hari jadinya, dia bertindak ***** dengan mengambil keputusan untuk membunuh diri.

Selepas menyalakan arang di dalam biliknya, Claire sempat memuat naik imej biliknya yang dipenuhi dengan asap.

Entri terakhirnya dalam FB menunjukkan Claire bersembang dengan sembilan orang rakannya.

Salah seorang rakan yang dikenali sebagai Chung Hsin turut menasihatkan Claire supaya bertenang dan membuka pintu bilik serta memadamkan api tersebut.

Namun Claire membalasnya “Asap ini menyesakkan. Ia juga membuat mata saya berair. Jangan menulis lagi,”.

Beberapa rakan yang lain cuba menasihatkannya supaya tidak mengambil jalan ***** itu, namun tiada seorang pun daripada mereka menghubungi 911 ataupun polis.

Ayat terakhir yang ditulis oleh Claire ialah “Sudah terlambat. Bilik saya penuh dengan asap. Saya baru memuat naik gambar. Saya akan mati. Saya masih mahukan FB (Facebook). Mesti racun FB. Haha.”

Mayatnya hanya ditemui keesokan hari oleh teman lelaki Claire.

Namun keluarga wanita berkenaan kesal kerana tiada seorang pun rakan FB Claire yang menghulurkan bantuan sepanjang sejam tujuh minit dia bersembang dengan mereka.

Sumber: http://mynewshub.my/2012/03/29/bunuh-dir...ing-di-fb/
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:
Advertisement
#2
zaman skang orang semua makin tak stabil...
TradeFort Pilihan bijak untuk menjana pendapatan !

jom buka akaun di tradefort.my
Reply
Thanks given by:
#3
ni mmg betul2 bodo xde akal
Reply
Thanks given by:
#4
kawan2 dia pun bodo.. Tak pi tolong.
[Image: tR3hR.jpg]
Reply
Thanks given by:
#5
(03-30-2012, 01:37 AM)zaman_persie Wrote: kawan2 dia pun bodo.. Tak pi tolong.


Ingat dia macam main2 kot..sebelum dia mati, msti dia ada jugak rsa nk selamatkn diri dia tu..tp dah trlambat kot..
Reply
Thanks given by:




Users browsing this thread: 1 Guest(s)