Portalkini
Hello There, Guest! Register
Selamat datang ke Portalkini.com. Jika ini kali pertama anda melayari website ini, sila gunakan button REGISTER untuk mendaftar. Selepas mendaftar anda mempunyai akses penuh kepada thread yang telah dikunci. Jika anda sudah mendaftar, sila klik LOGIN untuk masuk. Jika terdapat sebarang permasalahan dalam pendaftaran anda boleh klik butang CONTACT. Pendaftaran adalah percuma.

NordFX

All banners display are for advertisement only. Want to put your banner here with our latest lower rate ?? Click Here


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majoriti penduduk hanya ada tiga jari
#1
Kebanyakan penduduk di kampung Ulutaue, Bone, Sulawesi Selatan hanya mempunyai tiga jari. - AGENSI

BONE - Kebanyakan penduduk di kampung Ulutuae Desa Maria di daerah Bone, Sulawesi Selatan mempunyai kecacatan yang sama iaitu memiliki hanya tiga jari.

Orang normal memiliki lima jari bagi setiap belah tangan dan kaki.

Hampir kesemua penduduk kampung itu mempunyai tiga jari, tidak kira jari kaki atau jari tangan dan keganjilan itu dialami oleh golongan muda mahupun tua.

Seorang penduduk yang hanya dikenali sebagai Umbang berkata, kelainan fizikal yang dimilikinya sudah berlaku sejak turun-temurun dan dia pasrah dengan apa yang diwarisi daripada nenek moyangnya.

"Kecacatan ini disebabkan keturunan tetapi ada juga yang lahir secara normal.

Walaupun memiliki kekurangan jari, namun penduduk di kampung itu tetap menjalankan aktiviti harian sebagai nelayan.

[Image: lu_07.1.jpg]
[Image: banner468x60.jpg]
Reply
Thanks given by:
Advertisement
#2
(03-17-2012, 03:18 AM)Shinichi Maki Wrote: [Image: lu_07.1.jpg]


Ni msti kt tmpat terpencil, kawin sme2 dorang je, agak2 nye la..
Reply
Thanks given by:
#3
berapa ramai ek penduduk kat sana tu
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:
#4
aduh kesian tengok...
TradeFort Pilihan bijak untuk menjana pendapatan !

jom buka akaun di tradefort.my
Reply
Thanks given by:
#5
Aa. bersyukur la kita dgn apa yg kita ada skang ni Sad
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:




Users browsing this thread: 1 Guest(s)