Portalkini
Hello There, Guest! RegisterLogin with Facebook
Selamat datang ke Portalkini.com. Jika ini kali pertama anda melayari website ini, sila gunakan button REGISTER untuk mendaftar. Selepas mendaftar anda mempunyai akses penuh kepada thread yang telah dikunci. Jika anda sudah mendaftar, sila klik LOGIN untuk masuk. Jika terdapat sebarang permasalahan dalam pendaftaran anda boleh klik butang CONTACT. Pendaftaran adalah percuma.


Poll: Adakah Teknik BBMA Mudah Di Fahami Dan Membantu Anda Dalam Trade Seharian
Ya
Tidak
Saya Masih Belum Faham
No Komen
[Show Results]
 
 
Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 4.75 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teknik BBMA version lama. Yang baru kalau korang minat bule pi kursus.
#1
Thumbs Up 
[Image: wolverine1.jpg]

Quote:Cara setting Bollinger band

Untuk memasang bollinger band dengan moving average ni tak susah. Korang just klik insert dan pilih bollinger band.

1. tambahkan bollinger band dengan setting

Period 20 & Deviation 2
Apply - Close

2. Tambah moving average 5 high

Period 5
MA method : Linear Weighted
Color : Apa2 warna
Apply to : High

3. Tambah moving average 5 low

Period 5
MA method : Linear Weighted
Color : Apa2 warna
Apply to : low

4. Tambah moving average 50

Period 50
MA method : Expotinential
Color : Apa2 warna
Apply to : Close

5. Tambah moving average 10 high

Period: 10
MA method : Linear Weighted
Color : Apa2 warna
Apply to : High

6. 5. Tambah moving average 10 low

Period: 10
MA method : Linear Weighted
Color : Apa2 warna
Apply to : low

Kalau tak tau camna nak add. Pakai template den ni je. Download kat sini

Quote:Cara BB+MA berfungsi

1. Cadangan korang bukak 1 pair dengan 3 timeframe yang disetkan tile vertically. M15, H1, H4

2. Kenal pasti trend dengan melihat MA 50. Kalau dia kat atas CS kira down trend dan kalau kat bawah sebaliknya.

3. Nak sell atau buy boleh kalau korang jumpa

a) CS break Top BB + BB mendatar. MA5 merah melepasi top BB dan CS closed bwh top BB & MA5 merah. Signal sell terbaik.

b) CS break Top bb + BB mendatar tapi MA5 merah x melepasi top bb, tapi CS closed bwh top BB & MA5 merah.

c) Apabila ma50 duduk dekat dengan BB top atau mid BB, CS cuba break tp x lepas & closed dibawah ma50 & BB(mid atau top). Kalau MA50 di top BB. Boleh entri.
kalau MA50 di mid bb pun boleh jgk untuk entry, tapi TP kena set.

d) Waktu BB tengah mengembang, Walaupun MA5 kuar BB, jangan cepat korang gatal tangan nak entri sbb MA5 kuar BB. Ini sebab mungkin dia nak naik lagi. Lebih2 kalau dia berkepit dengan dengan BB. Jadi solution dia. Korang tunggu dia lemah apabila dia mula close dalam BB pastu dia akan retest dulu untuk beberapa kali dan hinggalah dia tak dapat nak lepas top atau lower BB baru boleh entri dengan selamat. Tapi ingat jgn tamak2.

Yang penting korang kena sabar.. Kalau tak sabar.. MC jgn menangis Winking

Kepada mereka yang baru nak trade tu kalau nak cari broker, saya rekemenkan yg ni. Senang berurusan dgn ib dorang Winking

[Image: my_liq_300x300.gif]

Mini EBOOK BBMA - Wonder easy method

link ni den ada tulis pasal BBMA cara setting den. Sapa minat nak cuba tu bole la download Winking

Updated.. WonderWeiss V7 Template
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Advertisement
#2
aik. takde ke yg berkenan dengan teknik ni Winking
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:
#3
bukan tak berkenan... tak reti.... wekekkeke
Reply
Thanks given by:
#4
(03-14-2012, 03:21 PM)mattop Wrote: bukan tak berkenan... tak reti.... wekekkeke

eh. bg den yg takde basic pun le paham. apatah otai2 Winking
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:
#5
wah..masta dh bawak masuk sini.blh bljr dari awal ni.subscribe dulu :)
Reply
Thanks given by:
#6
Rainbow 
(03-14-2012, 04:12 PM)rizal Wrote: wah..masta dh bawak masuk sini.blh bljr dari awal ni.subscribe dulu :)

noobie lagi :blush:

kalau ada teknik2 lain share2 le ye Winking
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:
Advertisement
#7
petang nanti kita update balik thread ni. tunjukkan ss korang. haha
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:
#8
[Image: kWlsb.png]

Ni petang punya tadi. Hari ni not bad gak la. Byk signal. Cuma tak masuk je.. Busy. Nasib demo.. Kalau live rugi le tak OP :d
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by: kakarot
#9
[Image: XLGhh.jpg]

salam tuan
minta tunjuk ajar macam mana signal yang boleh di kenal untuk entry bagi GU ini
terima kasih
Reply
Thanks given by:
#10
alamak tuan. gambar katak. guna imgur
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:




Users browsing this thread: 4 Guest(s)