Portalkini
Hello There, Guest! Register
Selamat datang ke Portalkini.com. Jika ini kali pertama anda melayari website ini, sila gunakan button REGISTER untuk mendaftar. Selepas mendaftar anda mempunyai akses penuh kepada thread yang telah dikunci. Jika anda sudah mendaftar, sila klik LOGIN untuk masuk. Jika terdapat sebarang permasalahan dalam pendaftaran anda boleh klik butang CONTACT. Pendaftaran adalah percuma.

NordFX

Poll: Adakah Teknik BBMA Mudah Di Fahami Dan Membantu Anda Dalam Trade Seharian
Ya
Tidak
Saya Masih Belum Faham
No Komen
[Show Results]
 
 
Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 4.75 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teknik Bollinger Band BBMA version lama. Yang baru kalau korang minat bule pi kursus.
(03-06-2015, 03:26 PM)hampeeeh Wrote: Please register or login to view the link..
Registerinsyallahh..sama2 bajar. Winking
Reply
Thanks given by:
Advertisement
POST NFP....ini je sempat entry...sikit tgh ajar anak siapkan home work

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register
Reply
Thanks given by:
salam, kalau ikutkan kat sini ma5 dah tembus low bb,

and sepatutnye buy kan?
kenape dia still ke bwh, sbb major downtrend ke?

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register
Reply
Thanks given by:
(03-07-2015, 12:59 PM)linuxtrg Wrote: Please register or login to view the link..
Register
1) Tuan Syarat Utama dalam memorex ialah Follow Trend. "Trend is your Freind"
2) H4- MA50 masih lagi di atas CS. mmg masih Downtrend
3) H1- masih sama seperti di atas no 2.
4) H1 - walaupun Ma 5 low da keluar Low BB seperti tuan tunjuk tapi harus berhati2 kalau na entry Buy...kena tahu mane na TP...
Reply
Thanks given by: linuxtrg
(03-07-2015, 03:44 PM)hampeeeh Wrote: Please register or login to view the link..
Register

ok, terima kasih atas penerangan bro.
Reply
Thanks given by:
den nk tumpang tanya..,mcmner kita nk tau sesuatu trend tu da berakhir??adakah kita kena tggu mhv dekat h4 br kita katakn trend da berubah...otai2 mohon share skit pasal pertukaran trend..,den xpaham sgt bab nie...tq yer...
Reply
Thanks given by:
Advertisement
(03-07-2015, 09:36 PM)fatalresident_02 Wrote: Please register or login to view the link..
Register
kalau ikut pengalaman cap ayam ku ni...dari segi pemahaman BBMA untuk tengok TREND seperti berikut :
1) Tengok CS di TF Daily.
2) Tengok CS di atas/bawah Mid BB:-
klu CS bawah Mid BB>
3) Tengok kedudukan MA50 di atas/bawah CS
Reply
Thanks given by:
(03-07-2015, 09:36 PM)fatalresident_02 Wrote: Please register or login to view the link..
Register
kalau ikut pengalaman cap ayam ku ni...dari segi pemahaman BBMA untuk tengok TREND seperti berikut :
1) Tengok CS di TF Daily.
2) Tengok CS di atas/bawah Mid BB:-
     a) klu CS bawah Mid BB> Downtrend
     b) klu CS atas Mid BB > Uptrend
3) Tengok kedudukan MA50 di atas/bawah CS
    a) MA 50 atas CS > Downtrend
    b) MA 50 bawah CS > Uptrend

4) Signal Extreme Ma5 Hi/Low yang terdahulu di Daily, telah dimatikan oleh signal Ma5 Hi/Low  yang terbaru di Daily.

mungkin ade otai2 yg bole bagi penerangan dan memperbetulkan pengalaman Nu b ni.
Reply
Thanks given by: firdaus12 , firdaus12
(03-08-2015, 12:24 AM)hampeeeh Wrote: Please register or login to view the link..
Register
typo lak soalan den...,maksud den nk tau awal perubahan trend??dr dt ke ut dan dr ut ke dt..apa yg tn bgtau tu mmg betul..,tp den slalu kantoi nk detect awal perubahan trend...huhuhuhu
Reply
Thanks given by:
(03-08-2015, 12:27 PM)fatalresident_02 Wrote: Please register or login to view the link..
Register
Salam Tuan,

Agak sukar untuk kita entry pada awal perubahan Trend. seperti yang diajar oleh Tuan Oma Ally..tunggu CS berikutnya retest samada BB Low/Top selepas CS sebelumnya terkeluar dan Close didalam BB Low/Top..

...seperti di bawah tuan bole lihat..di Weekly EU pada 2014..
a) pada anak panah yang 1st CS telah terkeluar dari BB Top.
b) kemudian pada anak panah ke 2 CS retest sekali lagi dan Close di dalam BB Top..
c) digarisan melintang berwarna kuning ialah garisan "Market Hilang Volume" (MHV) yang ditanda pada Body CS yang tertinggi. ianya untuk mengukur kekuatan market samada Buyer dan Seller masih menguasai pasaran. dan seperti dijangkakan CS pada anak Panah ke 2 telah close dibawah garisan MHV. ini adalah petanda awal trend akan berubah.
d) jika dilihat selepas anak panah ke 2, semua CS telah Close dibawah Mid BB dan akhir nya melepasi EMA 50.

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

Seperti yang diajar Tuan Oma Ally untuk market reversal..jangan terlalu Gopoh gapah untuk cari entry awal/glamour. Adalah lagi baik kita entry pada CS yang telah retest dan tidak melepasi garisan MHV seperti diatas.( kita

Kita juga bole lihat di TF Daily pada kawasan anak Panah 1st dan 2nd...untuk signal entry. see untuk kawasan anak panah ke 2 da keluar signal Kukuh...

1) Signal kukuh BBMA type A.
2) Ade patern Double TOP
3) Ade divergen.

mmg confirm markert na reverse. tapi mmg mengambil masa yang lama la sebab dkt 1 bulan setengah tu

sebab tu tuan Oma Cakap kita perlu sabar dan mengamalkan konsep "3S".
[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register


kalau dari Maping Fibo Div ia akan jadi seperti dibawah.(harap maaf pada Owner sebab saya tertunjuk method lain selain BBMA) in sekadar analisa cap ayam je....apa pun kita tunggu komen masta2 lain


[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register
Reply
Thanks given by: Wonderweiss , gamemaster , papazola




Users browsing this thread: 2 Guest(s)