Portalkini
Hello There, Guest! Register
Selamat datang ke Portalkini.com. Jika ini kali pertama anda melayari website ini, sila gunakan button REGISTER untuk mendaftar. Selepas mendaftar anda mempunyai akses penuh kepada thread yang telah dikunci. Jika anda sudah mendaftar, sila klik LOGIN untuk masuk. Jika terdapat sebarang permasalahan dalam pendaftaran anda boleh klik butang CONTACT. Pendaftaran adalah percuma.

NordFX

All banners display are for advertisement only. Want to put your banner here with our latest lower rate ?? Click Here


Poll: Adakah Teknik BBMA Mudah Di Fahami Dan Membantu Anda Dalam Trade Seharian
Ya
Tidak
Saya Masih Belum Faham
No Komen
[Show Results]
 
 
Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 4.75 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teknik Bollinger Band BBMA version lama. Yang baru kalau korang minat bule pi kursus.
(06-04-2013, 08:59 PM)mr.candle Wrote: Please register or login to view the link..
Register
valid tu.. signal cantik
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:
Advertisement
[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

EU >_<
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by: mr.candle
(06-04-2013, 09:16 PM)Wonderweiss Wrote: Please register or login to view the link..
Register
[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

masta,cs bwh ma50 tp ats mid dan bb flat..h4
dlm keadaan nie mcm mana ya.. :screaming:
Reply
Thanks given by:
(06-04-2013, 09:35 PM)mr.candle Wrote: Please register or login to view the link..
Register
slalu kalau mendatar camtu, lebih2 dari bawah dia naik, mmg akan naik kat top bb
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:
(06-04-2013, 09:39 PM)Wonderweiss Wrote: Please register or login to view the link..
Register
[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

mm.. :jaded:
jd bila cs break ma50 dan mencapai top bb,dsitu tggu setup utk sell jela..apa betui mcm tu masta? maaf byk tnye sket,baru jinak2 dgn teknik nie..maaf ye masta.. Winking
Reply
Thanks given by:
(06-04-2013, 09:46 PM)mr.candle Wrote: Please register or login to view the link..
Register
yap. tu je keje bbma.. mesti dia completekan dulu kalau nak buat uturn skali pun. tapi bergantung pada jenis trader la.. nak swing ke nak jadi intraday ke
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by: mr.candle
Advertisement
a - SELL : CS break Top BB + BB mendatar....ma5 merah melepasi top BB dan
CS closed bwh top BB & ma5 merah.signal sell terbaik...belasah kow2....

b - SELL : CS break top bb + BB mendatar tapi ma5 merah x melepasi top bb,
tapi CS closed bwh top BB & ma5 merah......belasah jugak.

c - SELL : bila ma50 dok dekat BB top atau mid BB,cs cuba break tp x lepas & closed
dibawah ma50 & BB(mid atau top).....kalau ma50 di top bb,boleh belasah...
kalau ma50 di mid bb,boleh jgk enter,tp TP set jgn la tamak2 sgt....

d - kalau CS break ma5 merah & BB top sewaktu ma5 & BB top sedang menegak,
walaupon dia closed dibawah ma5 merah & BB top,jgn cepat sgt nak terjah sell...
keadaan ini menandakan price nak naik lagi....tunggu sehingga CS naik sampai
dia x melepasi BB top.....tu masa dia nak terjun....ini info yg sama spt sifu omally
bgtau hari tu & dah ada kat document....situasi (d) ni memerlukan kefahaman yg
yg mantap....kena buat pemerhatian lebih sikit.....


ok disini sye hanye nk tnye...sekiranya buy..adakah sama setupnya dan hnya tukar point bb top kpd bb bttom dan ma5 merah kpd ma5 hijau dsb..
Reply
Thanks given by:
(06-04-2013, 10:05 PM)mr.candle Wrote: Please register or login to view the link..
Register
yap. sama je.. sbb tu ada ma5 high dgn low..
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:
bro mana ko set tp dan sl,
Reply
Thanks given by:
[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

market da mula slow.. Bagai tenang sebelum taufan jemaat ni Winking
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by: mr.candle




Users browsing this thread: 1 Guest(s)