Portalkini
Hello There, Guest! Register
Selamat datang ke Portalkini.com. Jika ini kali pertama anda melayari website ini, sila gunakan button REGISTER untuk mendaftar. Selepas mendaftar anda mempunyai akses penuh kepada thread yang telah dikunci. Jika anda sudah mendaftar, sila klik LOGIN untuk masuk. Jika terdapat sebarang permasalahan dalam pendaftaran anda boleh klik butang CONTACT. Pendaftaran adalah percuma.

NordFX

All banners display are for advertisement only. Want to put your banner here with our latest lower rate ?? Click Here


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
400 Pekerja Bimbang Kilang Ditutup
#1
GURUN, 13 Mac (Bernama) -- Seramai 400 pekerja sebuah kilang pengeluaran besi keluli di sini bimbang dengan nasib yang bakal menimpa mereka setelah dimaklumkan oleh majikan bahawa kilang itu mungkin ditutup.

Presiden Kesatuan Pekerja-pekerja Perusahaan Logam di kilang itu, Azmi Ahmad, berkata pengurusan kilang telah memberi cuti bergaji kepada pekerja berkuatkuasa 5 Mac lepas sehingga 20 Mac ini, dan selepas itu mereka diberitahu kemungkinan akan ada pemberhentian pekerja ataupun penutupan kilang.

"Notis suruh cuti bekerja ini pun mereka tidak beritahu awal, semua pekerja dapat tahu pada hari datang bekerja 5 Mac itu yang ditampal di pondok pengawal sahaja. Alasannya ialah syarikat tengah buat penyusunan semula.

"Pada petang 5 Mac itu kesatuan ada terima satu memo daripada pihak kilang yang mengatakan dua perkara akan berlaku iaitu selepas 20 Mac kilang mungkin buang pekerja ataupun ditutup terus," katanya kepada pemberita di sini Selasa.

Azmi berharap pihak kilang terbabit tidak melakukan sebarang pembuangan pekerja ataupun menutup operasinya kerana tidak mahu pekerja tertindas kerana kebanyakan mereka, termasuk beliau, telah berbelas-belas tahun berkhidmat di situ.
[Image: 468x60-cloudhosting.jpg]
Reply
Thanks given by:
Advertisement
#2
hmm..keje dhla shh nk dpt skrg ni.kilang pulak nk tutup.majikan kena byr pampasan
Reply
Thanks given by:
#3
ekonomi dunia da melanda malaysia kot Sad
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:
#4
Perwaja rasanya..
Reply
Thanks given by:
Users browsing this thread: 1 Guest(s)