Portalkini
Hello There, Guest! Register
Selamat datang ke Portalkini.com. Jika ini kali pertama anda melayari website ini, sila gunakan button REGISTER untuk mendaftar. Selepas mendaftar anda mempunyai akses penuh kepada thread yang telah dikunci. Jika anda sudah mendaftar, sila klik LOGIN untuk masuk. Jika terdapat sebarang permasalahan dalam pendaftaran anda boleh klik butang CONTACT. Pendaftaran adalah percuma.

NordFX

All banners display are for advertisement only. Want to put your banner here with our latest lower rate ?? Click Here


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Setup Mybb Forum, Wordrpess Blog, Shoutcast Radio
#1
Big Grin 
[Image: shoutcast.gif]

Den ari ni nak bukak servis den kat sini.. Den sedia membuat wordpress blog atau mybb forum untuk korang.

Lain-lain skrip den tak mahirkan lagi. Cuma 2 ni je den CORE.

Untuk setup Wordpress Blog @ Mybb Forum. Korang perlu beli hosting terlebih dahulu. Den cuma amik servis setup je.. Sebab banyak kes orang yang buat servis hosting ni semua dia yang pegang.. Akan tetapi den boleh cadangkan hosting yang terbaik untuk korang dan sesuai dengan bajet.

Selain itu den galakkan korang belajar isi-isi form semua sebab next kalau nak buat lagi dah tau cara dia kan..

Ok selepas dapat je akaun semua.. Email den kat kurama87@gmail.com atau YM kat craven_cottager.

Harga untuk setup Wordpress Blog adalah RM 100. Siap dengan

1. Theme pilihan anda atau saya..
2. Pemasangan SEO
3. Tune perkara asas dalam wordpress

Dan anda terus boleh guna blog tersebut.

Harga untuk setup Mybb Forum pula adalah RM 100 siap dengan

1. Theme yang sesuai dengan maklumat forum anda.
2. Pemasangan plugin-plugin penting dalam Mybb Forum seperti Google SEO dan lain-lain.
3. Memasang beberapa section dan thread untuk forum anda..

Dan anda ready to go dengan forum baru Winking

Den juga menerima kalau korang nak buat radio sendiri.. Shoutcast radio punya hosting agak mahal berbanding dengan hosting website.. Akan tetapi saya mempunyai pengalaman dan pernah membuat radio online sendiri dan tahu mana nak cari hosting yang sesuai dengan bajet anda.

Anda hanya perlu beli shoutcast radio hosting dan yang lain-lain akan saya uruskan.

1. Basic tutorial menggunakan Sam Broadcast.
2. Pembangunan Blogspot untuk radio anda.
3. Pemasangan Code radio untuk blog anda.
4. Dan sedikit panduan menjadi DJ.

Kos untuk buat RADIO ONLINE adalah RM 100
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:
Advertisement
#2
wah. Admin pun buat servis Winking
[Image: 468x60-cloudhosting.jpg]
Reply
Thanks given by:
#3
biasa la tu. Admin pun mau cari makan Winking
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:
#4
bump skali ari ni
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:
#5
dah lama saya berhenti kendalikan forum, rindu juga bila teringat kenangan lama :)
Reply
Thanks given by:
#6
(07-28-2012, 12:45 AM)ApoKalypse Wrote: dah lama saya berhenti kendalikan forum, rindu juga bila teringat kenangan lama :)

jaga forum mana tu bro Winking
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:
Advertisement
#7
Wordpress dgn blogspot lain ker??
Reply
Thanks given by:
#8
lain Winking byk perbezaan dia
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:
#9
HEy ,, blh klau sy bgi contoh blog yg sy nk ??
Reply
Thanks given by:
#10
creativeoxstudios.com
mohdhakim.com
animangazone.com
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:




Users browsing this thread: 1 Guest(s)