Portalkini
Hello There, Guest! Register
Selamat datang ke Portalkini.com. Jika ini kali pertama anda melayari website ini, sila gunakan button REGISTER untuk mendaftar. Selepas mendaftar anda mempunyai akses penuh kepada thread yang telah dikunci. Jika anda sudah mendaftar, sila klik LOGIN untuk masuk. Jika terdapat sebarang permasalahan dalam pendaftaran anda boleh klik butang CONTACT. Pendaftaran adalah percuma.

NordFX

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kongsi kepakaran bina taman tema bergerak BoboiBoy
#1
ANIMONSTA Studios Sdn Bhd (Animonsta) bersama Universiti Teknologi Malaysia (UTM) bakal menjalin kerjasama dalam bidang teknologi animasi bagi membina taman tema bergerak Dunia Futuristik BoboiBoy (DFB) bernilai RM1 juta menjelang akhir tahun ini.

Pengarah Urusannya, Mohd Nizam Abd Razak berkata, DFB mengetengahkan konsep kapal angkasa interaktif bersaiz sebenar yang akan membawa pengunjung merasai pengalaman pengembaraan angkasa seperti yang dipaparkan dalam siri televisyen BoboiBoy.


“Kolaborasi ini membabitkan perkongsian kepakaran antara Animonsta dan UTM menerusi Pusat Inovasi Mahasiswa (CSI) dalam penyelidikan teknologi animasi dan kandungan kreatif.

“Pelajar dari lima fakulti UTM bakal bekerjasama dengan Animonsta sebagai pembekal karakter untuk membina kapal angkasa bersaiz 60 kaki dan ketinggian 20 kaki lengkap bersama tujuh perisian interaktif di dalamnya,” katanya pada majlis menandatangani memorandum persefahaman (MoU) antara kedua-dua pihak di Kuala Lumpur, semalam.


Sementara itu, Naib Canselor UTM, Prof Datuk Dr Zaini Ujang berkata, pihaknya yakin usaha terbabit dapat merancakkan program membudaya inovasi melalui aktiviti penyelidikan, pembangunan dan latihan dalam bidang animasi.
CETAK T-SHIRT, P.A SISTEM MAI PM CEK AREA NEGERI SEMBILAN


Reply
Thanks given by:
Advertisement
Users browsing this thread: 1 Guest(s)