Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.

Username
  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Online Users
There are currently 19 online users.
» 0 Member(s) | 19 Guest(s)

Latest Threads
FirewoodFX - Fastest Grow...
Forum: Forex Brokers
Last Post: arianfx
1 hour ago
» Replies: 952
» Views: 28,387
InstaForex - instaforex.c...
Forum: Forex Brokers
Last Post: azam575
2 hours ago
» Replies: 1,470
» Views: 53,256
FXOptimax - Free 10 usd B...
Forum: Forex Brokers
Last Post: MagnaFx
3 hours ago
» Replies: 560
» Views: 23,465
FBS - https://fbsmy.com/
Forum: Forex Brokers
Last Post: syazam06
4 hours ago
» Replies: 1,061
» Views: 53,618
winter activities
Forum: Travel And Tours
Last Post: Daisy
6 hours ago
» Replies: 0
» Views: 2
need your suggestions
Forum: Travel And Tours
Last Post: Daisy
6 hours ago
» Replies: 0
» Views: 2
Famous attractions of NYC
Forum: Travel And Tours
Last Post: Daisy
6 hours ago
» Replies: 2
» Views: 37

 
  Lisa Surihani paling popular di Facebook
Posted by: ~Eangel~ - 04-03-2012, 03:52 PM - Forum: Gossips, Celebrities, Glamorous - No Replies

SELASA, 3 APRIL 2012

[Image: lisa.jpg]


Pelakon Lisa Surihani masih lagi kekal mendahuli senarai artis Malaysia yang mempunyai jumlah pengikut yang paling ramai di laman sosial Facebook iaitu sebanyak 1,902,487.


Angka pengikut di Facebook bintang filem Ombak Rindu itu menerima saingan sengit daripada pelakon Scha Al-Yahya yang menduduki tangga kedua iaitu sebanyak 1,339,837 pengikut sekaligus membuktikan keutuhan Lisa sebagai antara bintang muda yang paling popular.


Lisa berkata, dia bersyukur kerana mempunyai pengikut yang ramai dan sebagai tanda penghargaannya, dia akan berinteraksi dan berkongsi perkembangannya sekerap yang mungkin untuk peminat.


“Lazimnya, laman Facebook adalah medium untuk saya berkongsi perkembangan kerjaya manakala Twitter pula lebih bersifat peribadi untuk berkongsi pandangan dan kehidupan.


“Saya pun tidak sangka akan diikuti dengan jumlah peminat seramai itu. Apa pun, saya bersyukur kerana ramai yang ingin mengikuti perkembangan kerjaya saya.


“Kesibukan dengan tugasan ada kalanya menghalang saya untuk sentiasa berinteraksi namun saya tetap akan cuba mengemas kini perkembangan sekerap yang mungkin,” katanya.


Bagaimanapun, perkembangan berleluasa media sosial ini juga tidak terkecuali daripada anasir-anasir negatif.Risiko menjadi orang popular, Lisa tidak lepas daripada menjadi mangsa pemalsuan identiti di medium itu.


Graduan Undang-Undang dari Aberystwyth University di Wales, United Kingdom ini boleh dikira sebagai salah seorang pelakon wanita tempatan yang paling popular sejak memulakan kariernya pada tahun 2007.


Selain Lisa dan Scha, pelakon Awal Ashaari menduduki di tangga ketiga dengan jumlah pengikut sebanyak 979,678 diikuti pula dengan Shaheizy Sam (932,412), Diana Danielle (862,557), Farid Kamil (658,595) dan Datuk Siti Nurhaliza (440,504).


Sementara itu, Lisa juga masih lagi menjadi selebriti paling ramai pengikut menerusi laman Twitter miliknya dengan jumlah sebanyak 507,813 diikuti dengan Scha (273,916), Awal (243,501), Sam (347,501), Siti (286,150) Diana (121,103) dan Farid Kamil (48,636)

Print this item

  Pelajar bunuh diri kerana bosan
Posted by: ~Eangel~ - 04-03-2012, 03:50 PM - Forum: Gossips, Celebrities, Glamorous - No Replies

SELASA, 3 APRIL 2012


[Image: bunuh+diri+di+facebook.jpg]

HOUSTON: Seorang pelajar popular membunuh diri selepas rayuannya kepada ratusan rakan online untuk mendapatkan bantuan tidak dihiraukan.Pelajar sekolah menengah, Ashley Duncan, 17, menulis,: “Saya akhirnya memperoleh pistol” dan kemudian memuat naikkan gambar senjata itu.

Pistol berkenaan dipercayai digunakannya untuk membunuh diri tidak lama kemudian.Ia menyusuli beberapa siri tulisannya dalam Tumblr dan Twitter, tempat dia bercerita mengenai membunuh diri, mempersoalkan erti kehidupan dan berkata dia dalam keadaan sengsara.

Antara tulisannya berbunyi: “Kehidupan tidak ada harganya jika kamu tahu atau sudah tahu bagaimana rasanya ingin mati setiap saat, minit, jam, hari, minggu bulan dan tahun. Dengan itu, anda boleh merasai seperti saya. “Saya mungkin tidak perlu bergelut dengan masalah kewangan tetapi saya bergelut dengan emosi dan mental dan saya percaya ia pergelutan paling teruk.“Jadi saya tertanya mengapa bukan menjadi pilihan saya untuk mati sekarang?

Kehidupan saya sengsara.“Satu hari nanti, saya tidak akan ada di sini lagi dan ia akan menjadi hari paling gembira dalam hidup saya. Saya bosan dengan kehidupan ini.“Tuhan seolah-olah mendera saya dengan membiarkan saya hidup. Satu-satunya perkara yang membuat saya gembira sudah berlalu. Saya sengsara.”

‘Perkara’ yang dirujuknya itu tidak jelas tetapi tulisannya sebelum ini membayangkan hubungan cintanya dengan seorang rakan terputus.Dia menulis: “Saya kecewa. Saya tidak akan bergantung kepada orang lain untuk memulihkan hati saya. Ia sudah musnah.” Ashley, pemain bola tampar berbakat dikatakan pelajar popular di Sekolah Menengah Bellaire sebelum berpindah ke Sekolah Menengah Pershing kerana mahu menamatkan persekolahannya lebih awal.

Semalam, Ashley, yang selama ini dilihat sebagai remaja periang, berjalan ke persimpangan Braes Forest Drive dan Portal Drive dan menembak dirinya.Rakannya di Bellaire berkata mereka menyangka tulisannya itu hanya jenaka.“Saya tidak memberi tumpuan kerana dia sering bergurau. Saya tidak pernah menyangka dia serius,” kata Theresa Sosa. – DM

Print this item

  10 perkara menarik menjelang perkahwinan Awal & Scha
Posted by: ~Eangel~ - 04-03-2012, 03:43 PM - Forum: Gossips, Celebrities, Glamorous - No Replies

SELASA, 3 APRIL 2012


[Image: Awal_Scha_.jpg]

Menjelang majlis perkahwinan selebriti Awal Ashaari dan Scha Alyahya, berikut merupakan sepuluh perkara menarik yang perlu anda ketahui.

1) Selepas berkahwin, Awal mahu Scha pulang ke rumah sebelum jam 12.00 tengah malam.

2) Awal mahu Scha sentiasa tidur bersamanya walaupun sibuk atau berlaku krisis dalam rumahtangga. Dia percaya perkara itu penting setelah dinasihatkan oleh ibu dan kawan-kawan yang sudah berkahwin.

3) Scha mengharapkan Awal boleh menjaganya dengan baik sebagaimana dia menjaga keluarganya sendiri selepas berkahwin nanti.

4) Pasangan ini mendapat 10 penajaan untuk majlis pernikahan dan resepsi. Bio Essense & Nugeno Men antara penaja utama untuk kedua-dua majlis.

5) Astro adalah penyiar rasmi untuk majlis perkahwinan ini. Selain menyiarkan majlis pernikahan secara langsung, Astro Ria akan menyiarkan empat episod pra-perkahwinan dan satu episod persandingan.

6) Awal nafikan dia mengejar publisiti, sebaliknya ingin berkongsi detik-detik bersejarah dia dan Scha bersama peminat yang banyak memberi sokongan.

7) Scha mementingkan hidangan yang ingin disajikan kepada tetamu. Dia mahu semua tetamu seronok dan puas hati dengan makanan.

8) Hanya ada satu majlis resepsi diadakan untuk kedua-dua belah pihak. Scha juga enggan melakukan sesi fotografi yang memerlukan dia menukar berpasang-pasang baju.

9) Scha mendedahkan andai dia tahu Awal hendak melamarnya secara rasmi di program Propaganza pada Ahad lalu, pasti dia tidak akan menghadirkan diri.

10) Pasangan ini sepakat memilih warna putih sebagai warna tema majlis perkahwinan mereka. Ini kerana mereka mahu majlis perkahwinan mereka kelihatan suci.

Print this item

  3 selebriti murtad
Posted by: ~Eangel~ - 04-03-2012, 03:40 PM - Forum: Gossips, Celebrities, Glamorous - Replies (2)

SELASA, 3 APRIL 2012

[Image: selebriti+seksi+indonesia.jpg]

Kontroversi terbaru yang terjadi di kalangan dunia hiburan Indonesia apabila berita tiga selebriti mereka dikatakan telah menukar agama dalam erti kata lain, murtad tersebar.Menurut satu sumber, salah seorang daripada selebriti tersebut adalah Pinkan Mambo. Penyanyi yang popular dengan lagu "Kekasih Yang Tak Dianggap" itu sudah dua kali menukar agama, perkara tersebut telah disahkan sendiri oleh ibunya, Deetje. Deetje yang kecewa dengan tindakan yang dibuat oleh anaknya itu memberitahu bahawa dia belum pernah melihat Pinkan ke gereja, namun dia memberitahu bahawa anaknya itu sudah mula belajar agama lain
.

Pinkan atau nama sebenarnya Pinkan Ratnasari Mambo dikatakan telah berubah dengan mendadak sejak kebelakangan ini. Menurut Deetje, dia merasa seperti kehilangan anak namun hanya berserah pada yang maha berkuasa."Anak merupakan kurniaan Tuhan dan kita tidak boleh mencintai anak 100 peratus kecuali pada Yang Maha Pencipta,"ujar Deetje.

Yang kedua pula adalah selebriti yang terkenal dengan watak Aisha dalam filem "Ayat-Ayat Cinta", Rianthi Rhiannon Cartwright. Dia turut dikatakan telah menukar ke agama kristian apabila berkahwinan dengan Alfoncius Dapot Parulian Nainggolan atau lebih dikenali dengan Cas. Perkahwinan mereka dilangsungkan di Gereja Old St Patrick, New York Amerika Syarikat. Berita ini diketahui apabila risalah gereja tersebut tersebar dan memperlihatkan wajah bintang pengacara MTV itu.

Pengurus kepada Rianthi, Adi kemudian dihubungi bagi mengesahkan dakwaan tersebut, namun Adi enggan mengesahkan sebaliknya memberitahu bahawa dia tidak tahu mengenai perkara tersebut dan menjelaskan bahawa dia hanya berhubung dengan Rianthi hanya atas urusan kerja.Adi mencadangkan agar mendapatkan pengesahan daripada paderi di gereja tersebut namun pihak mereka juga enggan memberi kerjasama.

Selebriti paling terbaru yang didakwa murtad adalah Happy Salmah atau nama sebenarnya Jero Happy Salma Wanasari. Dia dikatakan telah memeluk agama Hindu kerana mahu berkahwin dengan teman lelakinya, Tjokorda Bagus yang berketurunan raja.Happy yang merupakan seorang model dan pelakon filem dikatakan telah menjalani satu upacara pindah agama Hindu dimana dalam upacara yang dinamakan Sudhi Wadani.

Upacara yang diadakan di Villa Ibah, Ubud Indonesia adalah sebagai pengesahan ucapan atau janji seseorang yang secara tulus ikhlas menyatakan menganut agama Hindu.Upacara itu adalah antara syarat yang harus dituruti apabila seseorang mahu berkahwin mengikut adat Hindu. Mereka kemudiannya telah melangsungkan perkahwinan di Puri Saren Kauh, Ubud yang kemudiannya diikuti dengan majlis di Sukabumi.

Happy turut memberitahu bahawa dia tidak mahu bercakap secara terbuka mengenai status agamanya."Saya tidak akan bercakap mengenainya,"kata Happy.Isu masyarakat Islam di Indonesia, baik lelaki mahupun wanita yang menukar agama lain untuk berkahwin dengan pasangan masing-masing adalah perkara biasa sejak era Sukarno dan Suharto kerana mendakwa ulama berkata ia dibolehkan


Read more: http://www.notainfo.com/2012/04/3-selebr...z1qxderUgk

Print this item

  Toyol dirakam curi komputer riba
Posted by: ~Eangel~ - 04-03-2012, 03:36 PM - Forum: Sharing/Info - Replies (2)

[Image: toyol.jpg]

JOHOR BAHRU: Pemasangan kamera litar tertutup (CCTV) di sebuah sekolah agama di Taman Dahlia, di sini, membongkar aksi sekumpulan lima penjenayah cilik termasuk kanak-kanak berusia 10 dan 12 tahun yang memecah masuk pejabat sekolah berkenaan sebelum melarikan dua komputer riba.
Dalam kejadian jam 2.37 pagi semalam, lima penjenayah terbabit berusia 10 hingga 18 tahun dengan dua daripada mereka yang paling muda berusia 10 dan 12 tahun menggunakan susuk tubuh kecil untuk menyelit masuk melalui pintu berjeriji selepas gagal memecahkan mangga.

Read more: http://www.notainfo.com/2012/04/toyol-di...z1qxcgUPIG

[Image: pix_topright.jpg]

Kedua-dua mereka menyelongkar laci pejabat untuk mencari barang berharga dan berada di situ selama sejam tanpa menyedari gelagat mereka dirakam CCTV.
Ahli jawatankuasa badan kebajikan sekolah berkenaan, Mohammad Nick Abdullah, 43, berkata dia menyedari kejadian itu selepas melihat kesan umpil pada satu daripada pintu jeriji ketika ke sekolah untuk memeriksa rakaman CCTV pada jam 7.30 pagi semalam.
Selepas memeriksa pejabat, Nick mendapati komputer riba hilang dan penelitian melalui rakaman CCTV menunjukkan penjenayah cilik menyelongkar laci dan memasukkan peralatan elektronik berkenaan ke dalam dua beg. - Hmetro

Read more: http://www.notainfo.com/2012/04/toyol-di...z1qxcm4inV

Print this item

  Gambar Gadis Penari Tiang yang Didenda RM25
Posted by: ~Eangel~ - 04-03-2012, 03:33 PM - Forum: Gossips, Celebrities, Glamorous - Replies (2)

[Image: Faiqah+Azizan+1.jpg]

Gambar Faiqah Azizan gadis penari tiang didenda RM25

Ingat lagi kan berita mengenai 3 gadis melayu yang didenda Rm25 tempoh hari? Faiqah Azizan adalah antara gadis penari tiang tersebut.

[Image: Faiqah+Azizan+2.jpg]

[Image: Faiqah+Azizan+3.jpg]

[Image: Faiqah+Azizan+4.jpg]

Sumber:http://www.notainfo.com/2012/04/gambar-f...tiang.html

Print this item

  Gambar Zizan beli kereta baru Mitsubishi Evo 10
Posted by: ~Eangel~ - 04-03-2012, 03:29 PM - Forum: Gossips, Celebrities, Glamorous - Replies (1)

MONDAY, APRIL 2, 2012


[Image: kereta%2520zizan%25201.jpg]

Wah! murah rezeki zizan raja lawak ni nampaknya.. dengarnya zizan baru sahaja membeli sebuah kereta baru Mitsubishi Evo 10 di Mutiara Motor Larkin yang juga kepunyaan suami kepada Juliana Banos.. Zizan bukan setakat beli, tetapi kereta Mitsubishi Evo 10 tu juga sudah di tuned up kan dengan Performance Part M7 Japan, dan hasilnya kuasa kuda kereta baru zizan ni boleh mencapai ke 480hp (horse power)..

Huh! laju betul kereta baru Zizan ni kan.. Senang la Zizan nak balik Terengganu lepas ni.. sekejap je dah sampai kampung.. MyGosip rasa zizan ni memang peminat kereta berkuasa tinggi agaknya.. kereta zizan sebelum ni pun boleh tahan juga.. Rasa-rasa korang apa la yang zizan buat dengan kereta Subaru Impreza WRX STI dia yang lama tu kan?.. Apa-apa pun jom kita layan gambar zizan dengan kereta Mitsubishi Evo 10 baru dia kat bawah ni… Memang gempak kereka baru Zizan ni..

[Image: kereta%2520zizan%25202.jpg]

[Image: kereta%2520zizan%25203.jpg]

[Image: kereta%2520zizan%25204.jpg]

[Image: kereta%2520zizan%25205.jpg]

[Image: kereta%2520zizan%25206.jpg]

[Image: kereta%2520zizan%25207.jpg]

Print this item

  Bayi hidup walaupun dijumpai dlm lumpur..
Posted by: Mohamad Fadzli - 04-03-2012, 03:27 PM - Forum: Current Issues And Global News - Replies (3)

[Image: bayi1.jpg]



[Image: bayi4.jpg]


[Image: bayi5.jpg]


[Image: bayi6.jpg]



Ceritanya bermula daripada bencana banjir besar yang terjadi di Bangladesh yang telah menggelamkan seorang wanita hamil yang hampir melahirkan anak.

Wanita tersebut telah dihanyutkan oleh air banjir dan terkubur di dalam tompokan lumpur.

Difahamkan, selepas beberapa hari pencarian, suatu keajaiban terjadi di mana perempuan hamil yang telah mati dan terkubur dalam lumpur tu, telah melahirkan bayinya yang menyembul di atas permukaan lumpur tanpa diketahui atas bantuan siapa.

Bayi tersebut selamat walaupun sempat beberapa hari berada di dalam rahim ibunya yang sudah mati di dalam lumpur (Maha Suci Allah). Berikut merupakan gambar-gambar bayi tersebut semasa dijumpai.






Sumber : mforum.cari.com.my

Print this item

  ‘Nama saya Aaron bukan Mat Haron’
Posted by: ~Eangel~ - 04-03-2012, 03:21 PM - Forum: Gossips, Celebrities, Glamorous - Replies (7)

MONDAY, APRIL 2, 2012

[Image: aaron_birthday2.jpg]

[Image: ic-aaron-aziz-465x300.jpg]


KUALA LUMPUR: “Nama saya Aaron Aziz Mustafa, bukan Mat Haron Mustapha Mat Aziz Mustafa.

“Saya kecewa dengan tindakan individu tidak bertanggungjawab mereka-reka nama baru itu sebelum menyebarkannya di Internet,” kata pelakon, Aaron Aziz, 36 yang berang dengan ‘permainan’ individu yang menyiarkan keratan kad pengenalan ‘buatan sendiri’ didakwa miliknya di sebuah forum hiburan, semalam.

Kata Aaron, sejurus membuka laman hiburan itu, dia terkejut selepas mendapati tuduhan mengatakan nama sebenarnya ‘Mat Haron Mustapha Mat Aziz Mustafa’ dan dia difitnah menipu peminat dengan nama sebenarnya.

mendapati Aaron dikritik hebat di rangkaian laman sesawang terbabit sebelum namanya itu dipermainkan.

Menurut Aaron, perbuatan individu itu sangat dikesali kerana memperlekehkannya dan dia menegaskan nama sebenarnya Aaron Aziz Mustafa bukan seperti didakwa.

Aaron berkata, kad pengenalan tiruan itu turut disebarkan di beberapa laman sosial lain seperti facebook dan twitter sehingga mendapat perhatian ramai.

Sumber dari:http://www.kakibising.com/2012/04/nama-s...haron.html

Print this item

  Safee Sali cerai isterinya talak satu
Posted by: ~Eangel~ - 04-03-2012, 02:37 PM - Forum: Gossips, Celebrities, Glamorous - No Replies

MONDAY, APRIL 2, 2012

[Image: pix_middle]

SELESAI...Safee (kiri) dan Sabrina (kanan) keluar dari Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, semalam.

[Image: pix_gal0.jpg]



SHAH ALAM: Pemain bola sepak kebangsaan, Safee Sali atau nama sebenarnya, Mohd Safee Mohd Sali, 28, sah bercerai dengan isterinya, Sabarina Yusof, selepas melafazkan talak satu dalam prosiding tertutup di Mahkamah Tinggi Syariah, di sini, semalam. Peguam syarie yang mewakili Sabarina, 30, Ezura Nashuha Abdul Hadi, ketika ditemui selepas prosiding, berkata lafaz cerai itu dibuat selepas kedua-dua pihak mencapai persetujuan bersama untuk bercerai secara baik.

Katanya, kedua-dua mereka bersetuju semua tuntutan dan hak penjagaan dua anak mereka, Nur Syaza Syaqina, 4, dan Nur Syasya Sofirna, 2, selain nafkah dan edah juga diselesaikan dengan cara baik.

Prosiding itu dijalankan di depan Hakim Syarie Fouzi Mokhtar.

“Tiada sebarang pertikaian dan ia diselesaikan secara muafakat. Anak guam saya berharap tidak ada berita kurang menyenangkan kerana kedua-dua pihak kerana sudah selesaikan dengan cara baik.

“Sabarina akan terus pulang ke Kuching, malam ini (malam tadi) dan anak mereka diserahkan kepadanya,” katanya.
Sementara itu, Sabarina yang ditemui berharap tiada lagi spekulasi timbul selepas kes itu selesai.

“Sebelum ini, saya tidak pernah buat apa-apa kenyataan. Saya akan teruskan hubungan baik dengan Safee kerana kami ada dua anak dan perlu menjaga perasaan mereka. Saya dan Safee akan buat yang terbaik untuk anak-anak,” katanya.

Percubaan mendapatkan kenyataan Safee, dan peguam syarie mewakilinya, Ahmad Nazib Johari gagal selepas mereka bergegas meninggalkan mahkamah sejurus kes selesai.

Pada 27 Mac lalu, permohonan perintah kembali taat difailkan Safee terhadap Sabarina ditarik balik selepas mereka bersetuju menyelesaikan masalah itu di luar mahkamah.

Pada November tahun lalu, Safee memfailkan permohonan perintah kembali taat terhadap Sabarina di mahkamah rendah di sini.

Permohonan itu difailkan tiga bulan sebelum penyerang kebangsaan itu memperbaharui kontrak dua tahun dengan kelab Liga Super Indonesia, Pelita Jaya FC, awal Februari lalu.

Sebelum itu, pasangan berkenaan dilaporkan tinggal bersama dua anak mereka di Apartmen Bona Vista, kediaman mewah yang disediakan kelab di negara jiran itu.

Pada 2 Februari lalu, akhbar ini melaporkan Safee boleh dianggap pemain bola sepak Malaysia pertama bergelar jutawan apabila menyambung kontrak dua tahun bersama Pelita Jaya FC bernilai lebih RM2 juta.

Sumber dari:http://www.kakibising.com/2012/04/safee-...cerai.html

Print this item