Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
siapa ada survey iphone 7??
#1
Haihai! Sy ingin mohon pendapat tentang iphone7 ni.
kalo sesiapa yang memliki atau ingin memiliki mohon share pendapat.
ni tentang cara memilikinya. dengan bank kad beli sebagai ansuran ke...
ataupun dengan pelan jadi harga pelan boleh dianggap sebagai ansuran
Reply
Thanks given by:
#2
byk telco buat offer, kena baca TnC je
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:
#3
(10-22-2016, 12:39 AM)Rasmer Terr Wrote: Haihai! Sy ingin mohon pendapat tentang iphone7 ni.
kalo sesiapa yang memliki atau ingin memiliki mohon share pendapat.
ni tentang cara memilikinya. dengan bank kad beli sebagai ansuran ke...
ataupun dengan pelan jadi harga pelan boleh dianggap sebagai ansuran

You boleh try celcom bro, diorang ada buat bayar bulan bulan kalau amek pelan dengan diorang. Beli Iphone7 pun murah dengan diorang. You boleh tengok dia punya official website.
Reply
Thanks given by:
#4
Betul. Banyak telco buat offer. Cuma pilih mana yang available dengan bajet you sahaja. Kalau you suka dengar music, baik you amek Celcom, sebab dia ada bagi Yonder Music percuma. Tkpayah susah guna data lagi. Jimat pun jimat. Ini pendapat saya sahaja. Hahaha
Reply
Thanks given by:
#5
(10-22-2016, 03:19 AM)gamemaster Wrote: byk telco buat offer, kena baca TnC je

Memang banyak telco buat offer utk iPhone 7. You kena pandai pilih mana yang suitable dengan bajet yang you ada. Pada saya, saya akan cari pelan yang boleh bagi unlimited call dan whatsapps. Supaya senang untuk saya berhubung dengan orang tersayang. Hehehe
Reply
Thanks given by:
#6
salam,pada saya mana mana pun okay asalkan berbaloi dgn ape yang perlu kite bayar setiap bulan.
saya pun pengguna postpaid plan dan rase berbaloi sbb dapat data lebih bile nak browsing.
terpulang pada individu sbb saya rasa kalau coverage better Celcom and kalau hadiah better Dg or Masis.
Reply
Thanks given by:
#7
(10-25-2016, 11:42 AM)isabella Wrote: salam,pada saya mana mana pun okay asalkan berbaloi dgn ape yang perlu kite bayar setiap bulan.
saya pun pengguna postpaid plan dan rase berbaloi sbb dapat data lebih bile nak browsing.
terpulang pada individu sbb saya rasa kalau coverage better Celcom and kalau hadiah better Dg or Masis.

tu lah kan?
saya pun baru je pakai iPhone 7 ni byk nak kene study sbb saya dulu bukan iPhone user,ni pun sbb kakak yg belikan sbb saya dpt dekan mase exam last year. So monthly kakak byrkan n bagi sy sebagai pelajar kalau x mampu x perlu la kite nak berhutang sbb kite akan ssh dikemudian hari.
Reply
Thanks given by:
#8
(10-24-2016, 04:12 PM)susannge Wrote: Betul. Banyak telco buat offer. Cuma pilih mana yang available dengan bajet you sahaja. Kalau you suka dengar music, baik you amek Celcom, sebab dia ada bagi Yonder Music percuma. Tkpayah susah guna data lagi. Jimat pun jimat. Ini pendapat saya sahaja. Hahaha

ada unlimited whatsapp/Wechat dan call jugak...sbb tu saya enjoy guna plan First Gold ni lagipun boleh carry forward data...saya tidak mengatakan yg telco lain tidak bagus,cuma hanya plan First Gold je yg boleh carry forward data....tu yg penting... Be_right_back
Reply
Thanks given by:
#9
(10-24-2016, 05:50 PM)shakeshake Wrote:
(10-22-2016, 03:19 AM)gamemaster Wrote: byk telco buat offer, kena baca TnC je

Memang banyak telco buat offer utk iPhone 7. You kena pandai pilih mana yang suitable dengan bajet yang you ada. Pada saya, saya akan cari pelan yang boleh bagi unlimited call dan whatsapps. Supaya senang untuk saya berhubung dengan orang tersayang. Hehehe

tulah kan. banyak sangat opsyen tp yang mana lebih baik
entah ambil pelan ke tau kedai apple beli sajalah kan
manakn nnti terikat pelan jugak
Reply
Thanks given by:
#10
(10-22-2016, 12:39 AM)Rasmer Terr Wrote: Haihai! Sy ingin mohon pendapat tentang iphone7 ni.
kalo sesiapa yang memliki atau ingin memiliki mohon share pendapat.
ni tentang cara memilikinya. dengan bank kad beli sebagai ansuran ke...
ataupun dengan pelan jadi harga pelan boleh dianggap sebagai ansuran

ni pendapat saya lah ye.......saya memang teringin sgt nak pakai iphone 7 tu dan saya decided utk sign up plan First Gold dari Celcom dan apa yang saya dapat mmg berbaloi even kene byr RM98 sebulan.....!
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)