Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pinjaman utk perubatan
#11
(11-28-2019, 04:13 AM)winddust09 Wrote:
(11-21-2019, 11:27 AM)hansahar Wrote: sapa tau mana2 tempat nak buat loan utk tanggungan kos medical? ada family yg nak kena buat pembedahan jantung, kos 30 k

kalau kes mcm ni selalunya akan cari loan company. loan company cepat senang dpt pulak tu
Betul, sebab bank proses lambat sangat, so orang pun malas nak apply kat bank
Reply
Thanks given by:
#12
(11-28-2019, 04:14 AM)winddust09 Wrote:
(11-21-2019, 11:27 AM)hansahar Wrote: sapa tau mana2 tempat nak buat loan utk tanggungan kos medical? ada family yg nak kena buat pembedahan jantung, kos 30 k

interest tinggi kan ? betul tak ? pastu takde syarat entah2 ahlong
Tak semua rate tinggi , if nak sennag u can try apply under  yayasan Dewan perniagaan melayu Perlis berhad. Kat website semua ada detail
Reply
Thanks given by:
#13
(11-28-2019, 04:15 AM)winddust09 Wrote:
(11-28-2019, 04:10 AM)Muhd Shah Wrote:
(11-21-2019, 11:27 AM)hansahar Wrote: sapa tau mana2 tempat nak buat loan utk tanggungan kos medical? ada family yg nak kena buat pembedahan jantung, kos 30 k

buat loan bank kalau loan bank lambat, cuba pergi try company. tapi kalau company ni faham2 je lah interes tinggi

orang yg selalu urgent nk buat loan mesti yg sakit. sebabtu orang nasihat ambil insurances
Kalau mampu nak ambik insurance, belum tau lagi income and expenses dia mcm Mana, tak semua org mampu ambik insurance
Reply
Thanks given by:
#14
(11-28-2019, 04:15 AM)winddust09 Wrote:
(11-28-2019, 04:11 AM)Muhd Shah Wrote:
(11-27-2019, 08:54 AM)huida23 Wrote:
(11-21-2019, 11:27 AM)hansahar Wrote: sapa tau mana2 tempat nak buat loan utk tanggungan kos medical? ada family yg nak kena buat pembedahan jantung, kos 30 k
Boleh Cuba tengok kat yayasan Dewan perniagaan melayu perlis berhad. Ada website dia.

mesti interest tinggi ni, tak pun tak syariah compliant

susah nk dpt yg syariah compliant kalau company. mostly conventional

Yyp pun company, tapi shariah compliant je.
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)