Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pinjaman utk perubatan
#1
sapa tau mana2 tempat nak buat loan utk tanggungan kos medical? ada family yg nak kena buat pembedahan jantung, kos 30 k
Reply
Thanks given by:
#2
(11-21-2019, 11:27 AM)hansahar Wrote: sapa tau mana2 tempat nak buat loan utk tanggungan kos medical? ada family yg nak kena buat pembedahan jantung, kos 30 k
Boleh Cuba tengok kat yayasan Dewan perniagaan melayu perlis berhad. Ada website dia.
Reply
Thanks given by:
#3
(11-21-2019, 11:27 AM)hansahar Wrote: sapa tau mana2 tempat nak buat loan utk tanggungan kos medical? ada family yg nak kena buat pembedahan jantung, kos 30 k

buat loan bank kalau loan bank lambat, cuba pergi try company. tapi kalau company ni faham2 je lah interes tinggi
Reply
Thanks given by:
#4
(11-27-2019, 08:54 AM)huida23 Wrote:
(11-21-2019, 11:27 AM)hansahar Wrote: sapa tau mana2 tempat nak buat loan utk tanggungan kos medical? ada family yg nak kena buat pembedahan jantung, kos 30 k
Boleh Cuba tengok kat yayasan Dewan perniagaan melayu perlis berhad. Ada website dia.

mesti interest tinggi ni, tak pun tak syariah compliant
Reply
Thanks given by:
#5
(11-21-2019, 11:27 AM)hansahar Wrote: sapa tau mana2 tempat nak buat loan utk tanggungan kos medical? ada family yg nak kena buat pembedahan jantung, kos 30 k

kalau kes mcm ni selalunya akan cari loan company. loan company cepat senang dpt pulak tu
Reply
Thanks given by:
#6
(11-21-2019, 11:27 AM)hansahar Wrote: sapa tau mana2 tempat nak buat loan utk tanggungan kos medical? ada family yg nak kena buat pembedahan jantung, kos 30 k

interest tinggi kan ? betul tak ? pastu takde syarat entah2 ahlong
Reply
Thanks given by:
#7
(11-28-2019, 04:10 AM)Muhd Shah Wrote:
(11-21-2019, 11:27 AM)hansahar Wrote: sapa tau mana2 tempat nak buat loan utk tanggungan kos medical? ada family yg nak kena buat pembedahan jantung, kos 30 k

buat loan bank kalau loan bank lambat, cuba pergi try company. tapi kalau company ni faham2 je lah interes tinggi

orang yg selalu urgent nk buat loan mesti yg sakit. sebabtu orang nasihat ambil insurances
Reply
Thanks given by:
#8
(11-28-2019, 04:11 AM)Muhd Shah Wrote:
(11-27-2019, 08:54 AM)huida23 Wrote:
(11-21-2019, 11:27 AM)hansahar Wrote: sapa tau mana2 tempat nak buat loan utk tanggungan kos medical? ada family yg nak kena buat pembedahan jantung, kos 30 k
Boleh Cuba tengok kat yayasan Dewan perniagaan melayu perlis berhad. Ada website dia.

mesti interest tinggi ni, tak pun tak syariah compliant

susah nk dpt yg syariah compliant kalau company. mostly conventional
Reply
Thanks given by:
#9
(11-28-2019, 04:10 AM)Muhd Shah Wrote:
(11-21-2019, 11:27 AM)hansahar Wrote: sapa tau mana2 tempat nak buat loan utk tanggungan kos medical? ada family yg nak kena buat pembedahan jantung, kos 30 k

buat loan bank kalau loan bank lambat, cuba pergi try company. tapi kalau company ni faham2 je lah interes tinggi

Tak jugak, ada je company yg rate berpatutan
Reply
Thanks given by:
#10
(11-28-2019, 04:11 AM)Muhd Shah Wrote:
(11-27-2019, 08:54 AM)huida23 Wrote:
(11-21-2019, 11:27 AM)hansahar Wrote: sapa tau mana2 tempat nak buat loan utk tanggungan kos medical? ada family yg nak kena buat pembedahan jantung, kos 30 k
Boleh Cuba tengok kat yayasan Dewan perniagaan melayu perlis berhad. Ada website dia.

mesti interest tinggi ni, tak pun tak syariah compliant

Not all loan under company got higher rate, and got also some that shariah compliant. Just search first
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)