Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
permainan tradisional
#1
kecik - kecik dulu selalu main galah panjang, batu seremban dan wau,
apa permainan tradisional feveret korang?
Reply
Thanks given by:
#2
Yang dulu ku selalu main sembunyi dan cari serta congkak dgn kawan2 kat kampung, budak2 kini masih ada main permainan mcm ni ke? hahaha Semua sudah beralih main computer game saje...
Reply
Thanks given by:
#3
(08-29-2019, 11:46 AM)bananana Wrote: kecik - kecik dulu selalu main galah panjang, batu seremban dan wau,
apa permainan tradisional feveret korang?
I dulu suka main guli dengan gasing. Yang ni paling fevret la antara yang lain
Reply
Thanks given by:
#4
(09-04-2019, 03:07 PM)shakeshake Wrote: Yang dulu ku selalu main sembunyi dan cari serta congkak dgn kawan2 kat kampung, budak2 kini masih ada main permainan mcm ni ke? hahaha Semua sudah beralih main computer game saje...
Wah congkak !! Yang ni pun best jugak. Kalau main sembumyi tu, kadang bila kawan x jumpa, sampai penat duk menyorok, last2 keluar jugak
Reply
Thanks given by:
#5
aku pernah try gasing, tpi gasing moden sikit time sekolah rendah. board game pun best gak. budak bandar kan... tak kenal sangat
Reply
Thanks given by:
#6
(09-04-2019, 03:07 PM)shakeshake Wrote: Yang dulu ku selalu main sembunyi dan cari serta congkak dgn kawan2 kat kampung, budak2 kini masih ada main permainan mcm ni ke? hahaha Semua sudah beralih main computer game saje...

sentapweh, aku banyak main computer game jugak. hahaha
Reply
Thanks given by:
#7
(09-04-2019, 03:07 PM)shakeshake Wrote: Yang dulu ku selalu main sembunyi dan cari serta congkak dgn kawan2 kat kampung, budak2 kini masih ada main permainan mcm ni ke? hahaha Semua sudah beralih main computer game saje...
Skrg punya kanak2 mcm mana nak lipat kertas kapal terbang pun x tau, game2 traditional mmg x tau lah
Reply
Thanks given by:
#8
(09-04-2019, 05:42 PM)alakazam Wrote: aku pernah try gasing, tpi gasing moden sikit time sekolah rendah. board game pun best gak. budak bandar kan... tak kenal sangat

Tinggal luar bandar baik sikit, game2 traditional semua dpt try main
Reply
Thanks given by:
#9
(09-04-2019, 04:00 PM)huida23 Wrote: Wah congkak !! Yang ni pun best jugak. Kalau main sembumyi tu, kadang bila kawan x jumpa, sampai penat duk menyorok, last2 keluar jugak

Frustrated Frustrated Kalau di kampung mmg ada byk tempat yg boleh kita sorok, jadi terpaksalah kita limit kawasan permainan kita tu, kalau x sampai sehari suntuk pun x jumpa2 lagi haha
Reply
Thanks given by:
#10
(09-04-2019, 05:43 PM)alakazam Wrote: sentapweh, aku banyak main computer game jugak. hahaha

Main online game tu perlu talian internet yg bagus, kalau x geram kita dibuatnya apabila line lag pd saat2 yg penting, nanti buang handphone terus ke lantai  Angry
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)