Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pelan unlimited call apa yg paling baloi?
#21
Saya jg rasa telco c tu okay la....
masih memuaskan lah
boleh mempertimbangkan utk sign celcom
Reply
Thanks given by:
#22
(08-27-2016, 05:13 PM)linati Wrote: i nak tukar pelan unlimited call bulan depan,tap ade terlalu byk pilihan,tak tau mcm mana pilih larr.
telco apa yg paling sesuai?
nak harga murah dan coverage bagus.

Saya juga ada problem kak xtau mau tkar apa plan. Lpastu, satu friend intro First Blue Plan dari Telco C. 
At first saya fikir aiya mau stick with Telco D kalau boleh, tapi lpas guna Telco C eh okay service mrk. Not as bad as i tot. 4gb per month rm 40 tak mahal dan kuota yg saya purlukan gam gam juga. Boleh try it kalau kak ok dgn suggestion saya.
Reply
Thanks given by:
#23
(12-05-2016, 07:22 PM)Ling Hui Wrote: Kak boleh cuba Telco C yang offer plan baru skg yg ada coverage yg bagus juga. Kalau kak rumah xada wifi yg smooth, boleh cuba First Gold Plus ada internet 20 gb (RM80) , 40gb (RM98) , ataupun 60gb (RM150). Mereka juga ada plan data yg kecil macam First Blue internet yg offer 4gb harga RM45 sebulan.

HAHAHA! terkejut saya tengok ada 60 gb plan dan RM150....wah mahal! saya guarantee xkan beli plan tu. Tapi 20 gb okay la, kalau saya mau beli mungkin ambil plan 40gb kut....Rm 18 beza saja...boleh guna puas puas..infomasi baik (y) saya skg guna prepaid...postpaid mungkin satu idea baik
Reply
Thanks given by:
#24
plan murah, coverage bagus.
Telco D, murah, coverage x stable ikut area.
Telco C, harga sederhana, coverage bagus, plan dan kuota bagus
Telco UM, semua sederhana.
Tapi katanya, semua ada kebaikan dia.
Reply
Thanks given by:
#25
(12-08-2016, 09:17 PM)Hairudin Wrote:
(12-05-2016, 07:22 PM)Ling Hui Wrote: Kak boleh cuba Telco C yang offer plan baru skg yg ada coverage yg bagus juga. Kalau kak rumah xada wifi yg smooth, boleh cuba First Gold Plus ada internet 20 gb (RM80) , 40gb (RM98) , ataupun 60gb (RM150). Mereka juga ada plan data yg kecil macam First Blue internet yg offer 4gb harga RM45 sebulan.

HAHAHA! terkejut saya tengok ada 60 gb plan dan RM150....wah mahal! saya guarantee xkan beli plan tu. Tapi 20 gb okay la, kalau saya mau beli mungkin ambil plan 40gb kut....Rm 18 beza saja...boleh guna puas puas..infomasi baik (y) saya skg guna prepaid...postpaid mungkin satu idea baik

Ya, saya setuju dgn  cadangan mu. RM 98 lebig shiok dan puas XD
Reply
Thanks given by:
#26
(12-08-2016, 10:39 PM)Leo Yu Wrote: plan murah, coverage bagus.
Telco D, murah, coverage x stable ikut area.
Telco C, harga sederhana, coverage bagus, plan dan kuota bagus
Telco UM, semua sederhana.
Tapi katanya, semua ada kebaikan dia.

memang semua ada kebaikannya, tapi kalau saya ambilpun, saya ambil plan dari Telco C. Tak perna nampak 2x  kuota punya offer gilatu boleh guna 40gb 60gb!
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)