Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
camera mana yang power kalau ambik gambar selfie haa?
#1
sebelum ni samsung buat galaxy a series spesel untuk selfie.. tu pon camera mmg dah power.. so lpas ni klaur pulak s6 & s6 edge.. mcm mana agaknya power camera tu? mcm tak sabar lak rasa nk tnggu s6.. dh la skrg ni bnyk brand smrtphone yg power2 camera dia.. kalau tgk iklan kt tv ke magazine ke brlambak ada.. so korang agak2 yg mana power utk selfie? 
Reply
Thanks given by:
#2
Zaman sekarang ini tak ada orang yang tak ber-selfie. Sampai pembuat smartphone semua kena bertanding sesama sendiri untuk mengeluarkan smartphone dengan camera yang lebih baik khasnya untuk memuaskan keperluan untuk customer ber-selfie.
Reply
Thanks given by:
#3
(03-16-2015, 05:56 PM)bananana Wrote: sebelum ni samsung buat galaxy a series spesel untuk selfie.. tu pon camera mmg dah power.. so lpas ni klaur pulak s6 & s6 edge.. mcm mana agaknya power camera tu? mcm tak sabar lak rasa nk tnggu s6.. dh la skrg ni bnyk brand smrtphone yg power2 camera dia.. kalau tgk iklan kt tv ke magazine ke brlambak ada.. so korang agak2 yg mana power utk selfie? 

aku dah bace review s6 camera depan untuk selfie banyak-banyak adalah 5mp dan real time HDR 
phone baru s6 compare dengan s5 memang lebih bagus lebih ringan dan nipis lagi nampak sleek 
Reply
Thanks given by:
#4
Kamera depan S6 sudah tidak sama seperti S5 dan bila dibandingkan dengan HTC M9, M9 bukan begitu bagus..
Reply
Thanks given by:
#5
best ke selfie2 ni ??
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#6
(03-17-2015, 12:57 PM)shakeshake Wrote:
(03-16-2015, 05:56 PM)bananana Wrote: sebelum ni samsung buat galaxy a series spesel untuk selfie.. tu pon camera mmg dah power.. so lpas ni klaur pulak s6 & s6 edge.. mcm mana agaknya power camera tu? mcm tak sabar lak rasa nk tnggu s6.. dh la skrg ni bnyk brand smrtphone yg power2 camera dia.. kalau tgk iklan kt tv ke magazine ke brlambak ada.. so korang agak2 yg mana power utk selfie? 

aku dah bace review s6 camera depan untuk selfie banyak-banyak adalah 5mp dan real time HDR 
phone baru s6 compare dengan s5 memang lebih bagus lebih ringan dan nipis lagi nampak sleek 

LOL, rugi duit je beli fon untuk camera.. lebih baik guna duit tu beli dslr kan? qualiti gambar pon lebih baik. 
Reply
Thanks given by:
#7
Aq ni dah ade DSLR dan mmg susah nak selalu bawak keluar camera besar2 dan berat. DSLR nak upload gambar jugak susah lahh. mmg bosan aq ni, guna smartphone kamera kan senang nak upload terus gambar2 ke laman social.
Reply
Thanks given by:
#8
(03-17-2015, 04:27 PM)Wonderweiss Wrote: best ke selfie2 ni ??

utk org2 yg gila selfie ni, maybe best kot.. maybe kpuasan diorang.. hehe.. sbb tu yg kaki selfie kalau tgk phone mesti nak yg camera power2 je..  :p
Reply
Thanks given by:
#9
mane blh compare smartphone dgn dslr la yg s6 ni 16mp dn qualiti 3456x4608 pixels dn blh simpan dlm POKET
camera pon dh ade fungsi lbh terror blh setting ISO dgn shutter speed cam dslr jgk
video pon blh record 4k resolution macam gopro hero 4 tp lbh nipis dn ringan
Reply
Thanks given by:
#10
Waa.. itu 4K video recording mcm best, sangat menarik org utk memilikinya... S6 & S6 Edge sudah bersedia masuk dalam pasaran selfie dgn angle-selfie lebar mode..
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)