Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
aplikasi pelancongan
#1
skrg kan bnyk app mudah utk cari hotel, merata2 dgn mcm2 nama.. nak tanya korang, ada tak app yg korang guna masa melancong? share sikittt sini hehe
Reply
Thanks given by:
#2
byk je, trivago, tripadvisor n agoda la selalu i guna. Just kekadang i annoying la dgn notification always pop up je
Reply
Thanks given by:
#3
ni app biasa je kalau nak cr hotel. Tapi kalau ada apps lain yang luar biasa lagi canggih lagi bagus.
Reply
Thanks given by:
#4
mcm mcm dh tgok apps utk melancong ni. ada yg ok. kalau melncong luar negara pn dh ada apps yg boleh converted bahasa kita ke bahasa negara lain. sbb sng nk comunicated kan.
Reply
Thanks given by:
#5
(11-28-2019, 11:58 PM)tiloppy Wrote: ni app biasa je kalau nak cr hotel. Tapi kalau ada apps lain yang luar biasa lagi canggih lagi bagus.

dulu laa pernah tgk kat luar ngara, menu kat hotel mewah pn dh start pakai hologram. takde dh buku buku ni. kita sentuh menu apa nak tgok, pop keluar gambar maknnn. macam real. sama jugak ni mesti ada nye apps gtu. kita ja tak tau
Reply
Thanks given by:
#6
(11-28-2019, 11:58 PM)tiloppy Wrote: ni app biasa je kalau nak cr hotel. Tapi kalau ada apps lain yang luar biasa lagi canggih lagi bagus.

I rasa ada la yg canggih..
Misal kata tourist nk tau ttg culture tmpt kita, dia boleh guna apps yg canggih guna kelajuan 5G, then describe byk story and info.
Reply
Thanks given by:
#7
(11-29-2019, 03:59 PM)najwa haneem Wrote:
(11-28-2019, 11:58 PM)tiloppy Wrote: ni app biasa je kalau nak cr hotel. Tapi kalau ada apps lain yang luar biasa lagi canggih lagi bagus.

I rasa ada la yg canggih..
Misal kata tourist nk tau ttg culture tmpt kita, dia boleh guna apps yg canggih guna kelajuan 5G, then describe byk story and info.

ada apps jugak ke kalau stkat nak tau culture tmpat tu. kalu mcm video style Vr tu ke mgkin lah nak kene guna 5g.
Reply
Thanks given by:
#8
(11-30-2019, 06:53 PM)Cliptec fia Wrote:
(11-29-2019, 03:59 PM)najwa haneem Wrote:
(11-28-2019, 11:58 PM)tiloppy Wrote: ni app biasa je kalau nak cr hotel. Tapi kalau ada apps lain yang luar biasa lagi canggih lagi bagus.

I rasa ada la yg canggih..
Misal kata tourist nk tau ttg culture tmpt kita, dia boleh guna apps yg canggih guna kelajuan 5G, then describe byk story and info.

ada apps jugak ke kalau stkat nak tau culture tmpat tu. kalu mcm video style Vr tu ke mgkin lah nak kene guna 5g.

ada je apps gitu. kalau nk sekalikan dgn 5g nk buat hologram bagai tu. mana tau sblm pergi melancong tu dh nampak visualize dia apa perjalanan kita. nampaklah ohh sini best, sini tak, hahha
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)