Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Youtube checkup coverage
#21
(03-11-2019, 08:40 PM)bananana Wrote: [quote='Faraah' pid='19744' dateline='1490301582']
salam smua, bru je jmpa youtube skrg dh bleh check coverage, yg mane satu telco best coverage utk steam youtube...

korg pakai telco mane satu?
cube test tgk....

http://www.youtube.com/videocheckup


I guna tgk youtube sangat laju, memang tak ada buffering
Reply
Thanks given by:
#22
(03-24-2017, 04:39 AM)Faraah Wrote: salam smua, bru je jmpa youtube skrg dh bleh check coverage, yg mane satu telco best coverage utk steam youtube...

korg pakai telco mane satu?
cube test tgk....

http://www.youtube.com/videocheckup

dulu aku guna umobile sebab unlimited kan utk tgok youtube tapi slow pastu aku tengok kawan aku guna celcom tengok youtube laju so aku tukar ke celcom Winking
Reply
Thanks given by:
#23
Tapi ramai orang masih guna Digi dan Umobile, mereka tak rasa lambat bila tengok youtube ke?
Reply
Thanks given by:
#24
I tgk youtube checkup, banyak tempat Celcom/xpax pun dapat 4 stars
Reply
Thanks given by:
#25
(03-13-2019, 02:18 PM)rizal.buzo Wrote:
(03-24-2017, 04:39 AM)Faraah Wrote: salam smua, bru je jmpa youtube skrg dh bleh check coverage, yg mane satu telco best coverage utk steam youtube...

korg pakai telco mane satu?
cube test tgk....

http://www.youtube.com/videocheckup

dulu aku guna umobile sebab unlimited kan utk tgok youtube tapi slow pastu aku tengok kawan aku guna celcom tengok youtube laju so aku tukar ke celcom Winking

Apa package you guna? cukup gb utk tengok youtube ke?
Reply
Thanks given by:
#26
dulu aku ingt digi atau umobile paling best, tapi skrg tengok baru tau celcom dan maxis paling best kalau tengok youtube
Reply
Thanks given by:
#27
(03-11-2019, 08:16 PM)shakeshake Wrote: [quote='Faraah' pid='19744' dateline='1490301582']
salam smua, bru je jmpa youtube skrg dh bleh check coverage, yg mane satu telco best coverage utk steam youtube...

korg pakai telco mane satu?
cube test tgk....

http://www.youtube.com/videocheckup

Tak mesti nak check speed kat youtube, boleh juga buka speedtest tgk speed laju tak
Reply
Thanks given by:
#28
(03-15-2019, 03:12 PM)thomas Wrote:
(03-11-2019, 08:16 PM)shakeshake Wrote:
(03-24-2017, 04:39 AM)Faraah Wrote: salam smua, bru je jmpa youtube skrg dh bleh check coverage, yg mane satu telco best coverage utk steam youtube...

korg pakai telco mane satu?
cube test tgk....

http://www.youtube.com/videocheckup

Tak mesti nak check speed kat youtube, boleh juga buka speedtest tgk speed laju tak
Dah check speedtest utk 2 sim cards aku, guna Celcom dapat 10mbps, guna Umobile hanya dpt 2mbps...
Reply
Thanks given by:
#29
(03-11-2019, 08:16 PM)shakeshake Wrote:
(03-24-2017, 04:39 AM)Faraah Wrote: salam smua, bru je jmpa youtube skrg dh bleh check coverage, yg mane satu telco best coverage utk steam youtube...

korg pakai telco mane satu?
cube test tgk....

http://www.youtube.com/videocheckup

Saya benar guna Maxis tapi line bagus tapi plan mahal. Lepas tu tukar ke Celcom rasanya line bagus juga, tapi plan murah compare dengan Maxis.
Betul, jika nak plan murah, pilih Celcom dan xpax.
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)