Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Xiaomi Mi4i Dilancarkan Di Malaysia – Berharga RM749
#1
[Image: xiaomi-mi4i_01.jpg]


Xiaomi Malaysia hari ini secara rasminya telah memperkenalkan telefon pintar terbaru mereka untuk pasaran tempatan, iaitu Xiaomi Mi4i. Ia membawakan rekaan unibody berasaskan kepada polikarbonat, dan membawakan pelbagai ciri-ciri yang terdapat pada peranti flagship Xiaomi.


Xiaomi Mi4i membawakan skrin bersaiz 5-inci, dilengkapi dengan kamera belakang 13-megapixel, kamera hadapan 5-megapixel dengan lensa rakaman luas, selain bateri berkapasiti 3120mAh. Xiaomi mengatakan ia antara peranti yang menyertakan bateri berkapasiti sebesar itu pada peranti bersaiz 5-inci.

Xiaomi juga turut melengkapkan peranti ini dengan sokongan dwi-SIM, dimana kedua-dua SIM boleh menggunakan rangkaian 4G. Xiaomi tidak menyertakan sokongan kad-SD, membuatkan pengguna terikat dengan storan sebesar 16GB sahaja.


Untuk perisian, ia menggunakan MIUI 6 berasaskan kepada Android 5.0, dimana melaluinya ia menyertakan pelbagai fungsi menarik, termasuk sokongan tema, dan beberapa penambah-baikkan pada kamera – termasuk mod HDR.


Di Malaysia, Xiaomi akan menjualnya pada harga RM749, dan ia akan ditawarkan bermula 28 Mei melalui laman Mi.com. Xiaomi turut mengatakan mereka akan menawarkan peranti ini dengan beberapa syarikat telekomunikasi tempatan pada bulan Jun ini.Sumber: Amanz
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:
#2
Adeh slack 16gb.. Phone da kacak
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)