Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tutorial letak code iklan di main index wordpress
#1
Hari ni den nak kongsikan cara bagaimana hendak letak iklan yang bersaiz large rectangle pada main index korang. Kira lepas post pertama tu da ada iklan kat bawah dia..

Selalunya kalau tak ubah setting, terus pasang je nanti dia akan keluar sampai 3 hingga 5 iklan di setiap bawah post.. Mungkin nampak tak kacak web korang.

Jadi caranya.

Login wp admin..

Korang pi kat main index.

Cari

PHP Code:
<php endwhile> 

Dah jumpa, korang paste code ni atas php endwhile tu

PHP Code:
<?php if ($count == 1) : ?>
<div align="center">Code adsense</div>
<?php endif; $count++; ?>
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:
#2
Saya tidak biasa dengan kod php tetapi saya akan cuba untuk belajar ini untuk laman web WP saya.
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)