Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trend balik beraya dengan kereta sewa untuk dilihat bergaya
#1
[Image: image.jpg]

SHAH ALAM – Demi untuk kelihatan bergaya dan mahu dianggap sudah berjaya dalam hidup, ramai rakyat Malaysia sanggup berhabis ribuan ringgit semata-mata menyewa kenderaan mewah untuk balik ke kampung halaman bagi menyambut Hari Raya Aidilfitri ini.

Trend menyewa kereta menjelang musim raya semakin mendapat sambutan sehingga banyak syarikat menyewa kereta wujud bagi memenuhi permintaan pelanggan.

Sewa kenderaan mewah bukan sahaja pada musim raya malah trend tersebut sudah merebak untuk dibawa ke majlis kahwin, percutian malah untuk ke rumah terbuka.

Presiden Koperasi Pengusaha Kereta Sewa Malaysia Bhd. (Kopkes), Mohd. Afendi Aman berkata, pada musim Hari Raya Aidilfitri pada tahun ini, pihaknya menganggarkan sebanyak 137 syarikat sewa kereta yang menjadi ahli Kopkes bakal mengaut perolehan RM5 juta bagi aktiviti perniagaan sewa kenderaan.

Menurut beliau, jumlah tersebut berdasarkan kepada perkiraan 3,200 unit kenderaan daripada keseluruhan 4,000 unit dimiliki ahli Kopkes di seluruh negara telah habis ditempah selama seminggu sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri yang dijangka disambut pada Jumaat ini.

http://www.kosmo.com.my/negara/balik-ray...a-1.690495
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)