Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telco pelan apa yg berbaloi utk company kecik?
#11
(07-12-2017, 02:09 AM)daim23 Wrote:
(07-10-2017, 09:40 PM)malique Wrote: macam saya baru tubuhkan syarikat jadi nak cari telco untuk kegunaan company tapi risau pasal coverage sebab kawasan luar bandar. kalau boleh nak yang coverage okey tak kisah kalau mahal pon.

bleh cuba telco yg mrk bincang tu , harga bleh tahan jugak n line coverage ni bagus . I balik kampung pun leh guna 4G... syiokkknyaa

ada bayaran tambahan apa2 tak? takut jugak ada bayaran tambahan sebab my company ni kecil dan kalau boleh tak nak buang duit utk bisness plan ni.  bagi saya wifi okey lagi rasanya , coverage ni kdg2 tak okey walaupun 4G . business plan mmg bnyk pilihan tapi nk kena ambil kira bnyk aspek .
Reply
Thanks given by:
#12
(07-12-2017, 02:15 AM)ROBOT92 Wrote:
(07-12-2017, 02:09 AM)daim23 Wrote:
(07-10-2017, 09:40 PM)malique Wrote: macam saya baru tubuhkan syarikat jadi nak cari telco untuk kegunaan company tapi risau pasal coverage sebab kawasan luar bandar. kalau boleh nak yang coverage okey tak kisah kalau mahal pon.

bleh cuba telco yg mrk bincang tu , harga bleh tahan jugak n line coverage ni bagus . I balik kampung pun leh guna 4G... syiokkknyaa

kalau bleh , pakai jee streamyx atau UNIFI dlm ofis kalau tak gi luar jumpa client...tak berbaloi kalau u guna plan ni utk staff guna jee tapi tak benefit pun business u

tapi ni boleh bagi staff sbg ganjaran...ia akan motivate staff u dlm ofis..lagi pun line coverage telco ni bagus takde satu hari pun i takde line..staff u pasti gembira berkerja kat ofis u..harganya tak mahal sangat laa
Reply
Thanks given by:
#13
(07-13-2017, 12:26 AM)kasih Wrote:
(07-12-2017, 02:09 AM)daim23 Wrote:
(07-10-2017, 09:40 PM)malique Wrote: macam saya baru tubuhkan syarikat jadi nak cari telco untuk kegunaan company tapi risau pasal coverage sebab kawasan luar bandar. kalau boleh nak yang coverage okey tak kisah kalau mahal pon.

bleh cuba telco yg mrk bincang tu , harga bleh tahan jugak n line coverage ni bagus . I balik kampung pun leh guna 4G... syiokkknyaa

ada bayaran tambahan apa2 tak? takut jugak ada bayaran tambahan sebab my company ni kecil dan kalau boleh tak nak buang duit utk bisness plan ni.  bagi saya wifi okey lagi rasanya , coverage ni kdg2 tak okey walaupun 4G . business plan mmg bnyk pilihan tapi nk kena ambil kira bnyk aspek .
takde bayaran tambahan pun , kalau u add on internet n roaming tu lain cerita la..line coverage telco ni not bad bagi i , i sentiasa guna youtube takde masalah keep buffering berlaku
Reply
Thanks given by:
#14
(07-12-2017, 08:14 PM)kasih Wrote:
(07-12-2017, 02:15 AM)ROBOT92 Wrote:
(07-12-2017, 02:09 AM)daim23 Wrote:
(07-10-2017, 09:40 PM)malique Wrote: macam saya baru tubuhkan syarikat jadi nak cari telco untuk kegunaan company tapi risau pasal coverage sebab kawasan luar bandar. kalau boleh nak yang coverage okey tak kisah kalau mahal pon.

bleh cuba telco yg mrk bincang tu , harga bleh tahan jugak n line coverage ni bagus . I balik kampung pun leh guna 4G... syiokkknyaa

kalau bleh , pakai jee streamyx atau UNIFI dlm ofis kalau tak gi luar jumpa client...tak berbaloi kalau u guna plan ni utk staff guna jee tapi tak benefit pun business u

streamyx pon lambat office guna wifi ni tp kadang2 mmg tak jalan kerja sbb slow sgt. bisness plan ni tak tahu la tapi mcm mahal ja. mahal kalau line slow rugilah
Line telco ni cepat berbanding dgn streamyx..tak pernah i kena tunggu lama semasa i surf internet. Berbanding harga dgn internet speed secepat ni i rasa okayy je
Reply
Thanks given by:
#15
(07-13-2017, 12:26 AM)kasih Wrote:
(07-12-2017, 02:09 AM)daim23 Wrote:
(07-10-2017, 09:40 PM)malique Wrote: macam saya baru tubuhkan syarikat jadi nak cari telco untuk kegunaan company tapi risau pasal coverage sebab kawasan luar bandar. kalau boleh nak yang coverage okey tak kisah kalau mahal pon.

bleh cuba telco yg mrk bincang tu , harga bleh tahan jugak n line coverage ni bagus . I balik kampung pun leh guna 4G... syiokkknyaa

ada bayaran tambahan apa2 tak? takut jugak ada bayaran tambahan sebab my company ni kecil dan kalau boleh tak nak buang duit utk bisness plan ni.  bagi saya wifi okey lagi rasanya , coverage ni kdg2 tak okey walaupun 4G . business plan mmg bnyk pilihan tapi nk kena ambil kira bnyk aspek .

i dah tanya kawan2 , dorang cakap coverage celcom okey daripada yg lain. mcm berminat ja dengan  bisness plan celco ni.
Reply
Thanks given by:
#16
(07-15-2017, 02:15 PM)malique Wrote:
(07-13-2017, 12:26 AM)kasih Wrote:
(07-12-2017, 02:09 AM)daim23 Wrote:
(07-10-2017, 09:40 PM)malique Wrote: macam saya baru tubuhkan syarikat jadi nak cari telco untuk kegunaan company tapi risau pasal coverage sebab kawasan luar bandar. kalau boleh nak yang coverage okey tak kisah kalau mahal pon.

bleh cuba telco yg mrk bincang tu , harga bleh tahan jugak n line coverage ni bagus . I balik kampung pun leh guna 4G... syiokkknyaa

ada bayaran tambahan apa2 tak? takut jugak ada bayaran tambahan sebab my company ni kecil dan kalau boleh tak nak buang duit utk bisness plan ni.  bagi saya wifi okey lagi rasanya , coverage ni kdg2 tak okey walaupun 4G . business plan mmg bnyk pilihan tapi nk kena ambil kira bnyk aspek .

i dah tanya kawan2 , dorang cakap coverage celcom okey daripada yg lain. mcm berminat ja dengan  bisness plan celco ni.

kalau syarat2 tak banyak boleh terus pergi celcom center utk survey for my company. terima kasih sbb bagi pendapat guys . sangat membantu . nk siap pergi celcom center terus lah :P
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)