Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telco pelan apa yg berbaloi utk company kecik?
#1
hai semua..saya bru start sambung bisnes fmly.. Sy brcdang nk tukar wi-fi compny..staff tak rmai, dlm 7 org..ada sapa2 yg boleh bg cadangan telco plan apa yg bagus dan berbaloi dgn harga? yg penting nak yg coverage bgus..
Reply
Thanks given by:
#2
(03-13-2017, 05:33 PM)john77 Wrote: hai semua..saya bru start sambung bisnes fmly.. Sy brcdang nk tukar wi-fi compny..staff tak rmai, dlm 7 org..ada sapa2 yg boleh bg cadangan telco plan apa yg bagus dan berbaloi dgn harga? yg penting nak yg coverage bgus..

Business apa? boleh bagitau detail sikit tak?
Requirement kena ada apa? berape GB bagi seorg? bajet berape? 

Sbb skrg semua telco business plan bagi data byk, tapi limit berape org je. 
Kena bayar lebih utk tambah line. Telco semua ni pandai buat business skrg.
Reply
Thanks given by:
#3
(03-14-2017, 11:55 AM)mohd Hanif Wrote: Business apa? boleh bagitau detail sikit tak?
Requirement kena ada apa? berape GB bagi seorg? bajet berape? 

Sbb skrg semua telco business plan bagi data byk, tapi limit berape org je. 
Kena bayar lebih utk tambah line. Telco semua ni pandai buat business skrg.

Betul. byk yg telco selalu offer byk data, tapi mcm2 limit diorg bagi. pstu tiba2 nanti ada hidden charges. Pendapat aku la, kalau aku baik pakai TM Streamyx tu je..yg ada business package tu..Harga pon tak mahal..mmg kebanyakan org ofis mmg guna pakai TM je.
Reply
Thanks given by:
#4
(03-15-2017, 10:55 AM)minnie Wrote: Betul. byk yg telco selalu offer byk data, tapi mcm2 limit diorg bagi. pstu tiba2 nanti ada hidden charges. Pendapat aku la, kalau aku baik pakai TM Streamyx tu je..yg ada business package tu..Harga pon tak mahal..mmg kebanyakan org ofis mmg guna pakai TM je.

TM Streamyx tu pon byk masalah sekarang. Line internet pun kadang okay kadang tak okay .Tambah waktu semua org tgh guna mcm wktu normal or peak hours mmg line slow abis. Rasanya business plan yg telco2 offer lg better kot. baru2 ni aku ada baca iklan yg celcom pon mcm okay, data pon bagi banyak..Line pon okay,tak payah nk semput2...Tpi byar bulan2 la kot mhal ckit beza telco dgn Streamyx tu.
Reply
Thanks given by:
#5
(03-15-2017, 03:33 PM)Manii malik Wrote:
(03-15-2017, 10:55 AM)minnie Wrote: Betul. byk yg telco selalu offer byk data, tapi mcm2 limit diorg bagi. pstu tiba2 nanti ada hidden charges. Pendapat aku la, kalau aku baik pakai TM Streamyx tu je..yg ada business package tu..Harga pon tak mahal..mmg kebanyakan org ofis mmg guna pakai TM je.

TM Streamyx tu pon byk masalah sekarang. Line internet pun kadang okay kadang tak okay .Tambah waktu semua org tgh guna mcm wktu normal or peak hours mmg line slow abis. Rasanya business plan yg telco2 offer lg better kot. baru2 ni aku ada baca iklan yg celcom pon mcm okay, data pon bagi banyak..Line pon okay,tak payah nk semput2...Tpi byar bulan2 la kot mhal ckit beza telco dgn Streamyx tu.

I rasa celcom business plan lagi berbaloi compare ngan streamyx ni, bukan je internet ...salesman kat luar office pun boleh guna
ade 100gb bagi 5 org cume rm490++, smua pun dapat unlimited call dan sms
Reply
Thanks given by:
#6
(03-16-2017, 04:39 PM)killer Wrote: I rasa celcom business plan lagi berbaloi compare ngan streamyx ni, bukan je internet ...salesman kat luar office pun boleh guna
ade 100gb bagi 5 org cume rm490++, smua pun dapat unlimited call dan sms

Sy dah g survey di celcom centre since area cni celcom coverage plg okay. lgpun boleh plih ada 3 option s,m or L ikot kperluan company. so plan S sesuai dgn  bisnes sy ni, lg 2 staff  bole add on line. yg pling mudah bila perlu byar sekali je sebulan in one pyment .

Betul u ckp,dpt unlimited calls and sms .so dah tak perlu nk risau takot bills melambung dah. senang  jgk nk monitor or manage iinternet usage dikalangan staff. harga  dgn quota pon nmpk lbih berbaloi dri telco lain..
Reply
Thanks given by:
#7
macam saya baru tubuhkan syarikat jadi nak cari telco untuk kegunaan company tapi risau pasal coverage sebab kawasan luar bandar. kalau boleh nak yang coverage okey tak kisah kalau mahal pon.
Reply
Thanks given by:
#8
(07-10-2017, 09:40 PM)malique Wrote: macam saya baru tubuhkan syarikat jadi nak cari telco untuk kegunaan company tapi risau pasal coverage sebab kawasan luar bandar. kalau boleh nak yang coverage okey tak kisah kalau mahal pon.

bleh cuba telco yg mrk bincang tu , harga bleh tahan jugak n line coverage ni bagus . I balik kampung pun leh guna 4G... syiokkknyaa
Reply
Thanks given by:
#9
(07-12-2017, 02:09 AM)daim23 Wrote:
(07-10-2017, 09:40 PM)malique Wrote: macam saya baru tubuhkan syarikat jadi nak cari telco untuk kegunaan company tapi risau pasal coverage sebab kawasan luar bandar. kalau boleh nak yang coverage okey tak kisah kalau mahal pon.

bleh cuba telco yg mrk bincang tu , harga bleh tahan jugak n line coverage ni bagus . I balik kampung pun leh guna 4G... syiokkknyaa

kalau bleh , pakai jee streamyx atau UNIFI dlm ofis kalau tak gi luar jumpa client...tak berbaloi kalau u guna plan ni utk staff guna jee tapi tak benefit pun business u
Reply
Thanks given by:
#10
(07-12-2017, 02:15 AM)ROBOT92 Wrote:
(07-12-2017, 02:09 AM)daim23 Wrote:
(07-10-2017, 09:40 PM)malique Wrote: macam saya baru tubuhkan syarikat jadi nak cari telco untuk kegunaan company tapi risau pasal coverage sebab kawasan luar bandar. kalau boleh nak yang coverage okey tak kisah kalau mahal pon.

bleh cuba telco yg mrk bincang tu , harga bleh tahan jugak n line coverage ni bagus . I balik kampung pun leh guna 4G... syiokkknyaa

kalau bleh , pakai jee streamyx atau UNIFI dlm ofis kalau tak gi luar jumpa client...tak berbaloi kalau u guna plan ni utk staff guna jee tapi tak benefit pun business u

streamyx pon lambat office guna wifi ni tp kadang2 mmg tak jalan kerja sbb slow sgt. bisness plan ni tak tahu la tapi mcm mahal ja. mahal kalau line slow rugilah
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)