Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teknik Wonder 147
#1
[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

Salam, hari ni den nak share satu teknik yg den developed dari pemerhatian menggunakan previous teknik iaitu BBMA. So pas kaji2 den come up dgn teknik wonder 147 ni..

Den akan cuba sampaikan cara penggunaan teknik ni secara simple yang mungkin sebab niat den nak memudahkan korang yang baru nak belajar trade tu...

Mungkin ada yg masih lg belom faham betul dgn BBMA dan terus cari teknik lain. Tapi sampai skang trade masih tak konsisten.. Takpa2. nanti cuba teknik ni plak.. Sama tapi tak serupa Winking

Sebab den panggil teknik ni wonder 147 adalah pengunaan value 14 dengan 7 dalam teknik ni.. 

Jom mulakan. Mula2 settingkan chart korang dulu lpas tu masukkan indi..

Setting bollinger band dulu

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

Setting Moving Average 1

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

Moving average 2

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

Moving average 3

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

moving average 4

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

moving average 5

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

moving average 6

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

Setting RSI

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

Setting rsi 2

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

setting stoch 1

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

Setting Stoch 2

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

Tuk RSI dgn stoch skali tu, korang just tekan ctrl+N pastu pi indi cari stoch rsi, kalau takde just download kat tenet.. Dia skali dua.. 

pas da siap dapat chart camni

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

tuk dapat grey camtu, pi properties guna right click.. korang ikut setting den ni

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

Ok. Cara guna dia senang.. ABC je.. Tapi kena sabar..

Set chart korang guna 3 atau 4 tf tuk satu pair.. Terpulang.. Den suka guna 3, 4 pun bagus juga.. Pastu monitor mana2 pair tgk keadaan MA dia.. Cari yang dah cross, jgn cari yang mula atau nak start cross.. 

Pastu tgk dia cross kat tf mana.. Kalau tf kecik, kemungkinan dia naik atau turun tak jauh.. So perhatikan kalau boleh di h1 dan di h4.. contoh cross camni

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

EU buat masa skang ni 1/11/2017 den tgk cam market nak tukar trend atau terus follow trend.. Da squeeze tu.. So abaikan. Cari yg ada silang kat mana2 pair.. 

Pastikan korang gunakan juga indi RSI stoch yg telah disetupkan tu.. Monitor guna apa yg telah di setkan kat situ.. Jgn risau kalau dia makin naik kat stoch rsi tu tapi tak turun2 tunggu dan yang penting CROSSSSS tu korang cari.. Sebab kalau tgh2 bukak chart nampak CROSS tu kalau low cross punya momentum dia buy la, kalau high cross tu sell la..

So buat masa ni, den ajar ni dulu, apa2 tanya je kat sini, den reply.. Teknik ni den da olah mudah abis da ni.. Cari cross je, korang letak la entri kat mana2 pun popit punya.. Tp kena pastikan cross tu kuat.. Kalau dia macam kepit tu tak yah la..

Tetapi, kalau BB start mendatar, dan ma tu kuar BB tu pentanda permulaan strong nak follow trend... Hati2. Kalau cross time bb mendatar tu jaga2

Contoh2 cross yg den dapat sharekan.. Korang perhatikan je, once cross dia akan follow.. lg besar tf tu lg besar untung..

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

Camna nak tau bila cross ni da nak abis.. Senang je.. First korang bule gunakan stoch tu. kalau line dia da mula nak cecah 100 atau 0 tu kira da max da tu dia bule pi..

yang kedua kalau tgh sedap buy, ma high akan cuba try nak kuar bb tapi candel duk dalam balik byk kali, pastu korang perhatikan yg ma high ni akan start kepit balik.. Tunggu dia cross sell plak korang tune kat situ..

Valid tuk semua tf, bergantung pada style trading korang..

Nak start trade.. Korang guna modal skit je.. RM 50 pun da cukup. jgn membazir nak bukak besar2.. grow yg kecik2 ni

Nak bukak akaun click Please register or login to view the link.., korang terus open account micro, pastu depo guna local bank, senang tak yah nak beli neteller ke apa ke

klik thanks dan share kalau thread ni berguna untuk anda semua
Please register or login to view the link.. | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by: fatalresident_02
#2
Cialis Generika Wirkstoff Please register or login to view the link.. Priligy O Super P Force Canine Dosage Amoxicillin
Reply
Thanks given by:
#3
Indications For Amoxicillin Please register or login to view the link.. Foro Priligy 30 Mg Comprar Levitra
Reply
Thanks given by:
#4
Topical Keflex Use Please register or login to view the link.. Cialis Dosierung Wirkung Cialis 10mg France How Buy Viagra Internet
Reply
Thanks given by:
#5
Vejiga Propecia Glaxomed Zithromax Buy Can'T Hear After Ear Infection Amoxicillin Please register or login to view the link.. Effects Expired Amoxicillin
Reply
Thanks given by:
#6
Zithromax Erythromycin Allergy Cephalexin Alcholol Please register or login to view the link.. Viagra Aus Indien Bestellt Comment Obtenir Du Viagra Sans Ordonnance Comprare Viagra Italiano
Reply
Thanks given by:
#7
Cialis Vente Suisse Mass Spectroscopy For Amoxicillin Prescription Medications Diflucan Please register or login to view the link.. Acquisto Levitra 10 Mg Female Viagra Pharmacy Store 14204
Reply
Thanks given by:
#8
Cialis Efectos Contraindicaciones Keflex Cure Stomach Pain Dapoxetine Acheter Please register or login to view the link.. Atenolol Gel De Kamagra Buy Propecia Germany
Reply
Thanks given by:
#9
Levitra 8 Compresse How To Purchase Accutane Propecia Doping Receta Medica Please register or login to view the link.. Real Doryx Vibramycin Fedex Shipping Cheapeast
Reply
Thanks given by:
#10
Propecia Itch Scabies Medication Generic Levitra Professional Please register or login to view the link.. Comprar Cialis En Canarias Ampicillin Amoxicillin And Ticarcillin For Dogs Comprar AllР С–Р’В­ Adelgazante Online
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)