Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teknik Teh Tarik Hi Low Wonderweiss
#1
Thumbs Up 
Hari ni den nak kongsikan satu lagi teknik den untuk buat analisa market. Teknik ni dipanggil nama teknik tarik Hi Low.

Cara dia senang je. Korang bukak time frame yg besar skit, jangan besar sangat.. So kat sini den pilih daily.

Jadi disini chart korang kena kosong la.. Bukak satu window baru untuk pair. Contoh kat sini EU.

1. Gunakan cursor crosshair tu untuk mencari candle skarang dan yang lepas dalam keadaan yang hampir-hampir sama atau body cs atau ekor dia tu kalau guna cursor tu bersambung.

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

2. Bila dah jumpa tandakan dengan menggunakan horizontal line.

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

3. Lakukan benda yang sama setiap kali korang jumpa CS yg touching sesama sendiri. Tapi elok yg baru la, jangan lak korang scroll yang lama-lama. Jenuh.

4. Lakukan sehingga time frame m15.

Dan hasilnya

[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

Jadi tujuannya disini, selain menggunakan pakai teknik BBMA, kita bule tahu kekuatan market yang lepas sebab dalam forex ni dia berkait rapat dengan masa. Contoh macma kat gambar tu, kalau sesuatu CS sudah melepasi line yang kita tandakan tadi, kita boleh agak destinasi mana dia nak pergi selepas ni..

Dan kelebihan teknik ni juga, korang bule tgk history yang lepas2 dimana kedua-dua line tersebut bersambung... Forex lbh pada history. Kat mana tempat lama dia pergi di situ dia akan jumpa balik.

Kekurangan teknik ni, walaupun anda da tanda kawasan yang telah anda buat, anda tidak dapat mengagak movement market. Jadi kalau anda ada indi lain yang bole support movement market, memang teknik ni akan menjadi teknik yang berkesan untuk anda bertrading.

Di galakkan buat garisan baru setiap hari, kalau anda kerap trade la.. Winking

Selamat mencuba
Please register or login to view the link.. | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#2
Boleh bg ss utk rini tak tuan...
Reply
Thanks given by:
#3
(08-02-2013, 07:00 PM)powg Wrote: Please register or login to view the link..
Register
x tarik lagi. Winking
Please register or login to view the link.. | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#4
teknik baru ke ni ?
[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register
Reply
Thanks given by:
#5
guano ni tt ambo x faham la
Reply
Thanks given by:
#6
x fhm tang mana tu
Please register or login to view the link.. | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#7
(08-15-2013, 06:27 PM)Wonderweiss Wrote: Please register or login to view the link..
Register
nak guna corsur cari point tu x faham.
Reply
Thanks given by:
#8
(08-15-2013, 07:29 PM)ck3er Wrote: Please register or login to view the link..
Register
cursor tu nak cari point je. asal bersentuhan body atau shadow tak jadi masalah.. Winking
Please register or login to view the link.. | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#9
[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register

Ni tuk mggu depan punya bila den tarik
Please register or login to view the link.. | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#10
eu aku gune fibo...
mnjadi x nih


[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)