Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Poll: Adakah Teknik BBMA Mudah Di Fahami Dan Membantu Anda Dalam Trade Seharian
This poll is closed.
Ya
47.06%
56 47.06%
Tidak
1.68%
2 1.68%
Saya Masih Belum Faham
47.90%
57 47.90%
No Komen
3.36%
4 3.36%
Total 119 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Thread Rating:
  • 9 Vote(s) - 4.78 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teknik Bollinger Band BBMA version lama. Yang baru kalau korang minat bule pi kursus.
salam to all,
newbie first post ni.
ambes ader pakai teknik ni kat 2 minggu...nampak potential dia..cuma kena praktis somo jah.

soklan ambes ialah seperti berikut:

1- jika semu syarat untuk op based on situation a, b, dan c dah cukup maka adakah kita:
sell hanya selepas bearish cs dah tembus bb......bulehker kito enter sell jika cs yang break bb tu close as bullish cs
bagi buy lak..kira vice versa.

setakat ni ambes lagi comfortable untuk op sell lepas bearish cs close dan buy lepas bearish cs close.

harap masta dan kawan2 buleh kasi jawapan.
Thanks given by:
rasanya kat first page.. TT ada terangkan pasal D tu.. tu bykkan back test Winking sbb kena byk prektis
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[IMG]Please register or login to view the link..[/IMG] Register
Thanks given by:
(06-19-2012, 04:00 PM)mat ki Wrote: Please register or login to view the link..
Register
yg penting condition nak OP tu valid. Tak kisah kalau yg cs tu kaler biru ke merah sebelum nak OP Winking
Please register or login to view the link.. | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Thanks given by:
Mekasih masta semua,
ambes prefer trade entry method a , b, c jer....hok jenih d ambo ignore sebab dok paham sangat.
lagi pun entry catagory a, b , c pun doh cukup dan ambes tgk trend kat h1 jer sebab amber jenih scalping.

masta wonderweiss...indi zig zag tu dok repaint ko?
ambes pernah guno dulu..tapi position dio dok tetap..ado maso beruboh dari satu cs ko satu cs...maybe my bad observation kot.
Thanks given by:
Wa.. ramai join a Winking
Thanks given by:
lama tt tak post entry nie....
Thanks given by:
sibuk skit.. korang rajin2 je ss kat sini. takdak masalah Winking
Please register or login to view the link.. | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Thanks given by:
ambes rasa kalu nok selamat pakai teknik ni..guna entry katogeri A dan B jer laa
dalam kedua2 kes price pecah outer bb dan setel/close balik dalam area MA 5
cuma beza 1 jer
A - M5 keluar dari outer bb dan masuk balik
B - M5 tak keluar dari outer BB

untuk katogeri C pulak..a bit tricky untuk ambes yg masih baru belajar
sebab katogeri C ni pada pendapat ambes ialah entry jenis ride the trend..treand dah jalan dan kita tumpang trend ..he he
apo yg ambes nampak ialah kalau entry C ni kita kena jaga MA 50 molek sebab price dok break outer bb.

soklan lagi ni?
apa fungsi bb yang deviations dia = 1. ambes tengok cam tak der fungsi jer sebab untuk entry katogeri A dan B kita pakai outer bb yang deviation =2.
pening palo ambo dok mikir bendo ni..harap kawan2 bule tulong perjelas kat sini.

mekasih in advance..

mat ki prom mentakab.
Thanks given by:
sama juga macam sd2 tu.......jika price berbolak balik dlm sd1 tu,,kira ranging laa.....ini pendapat newbie....
Thanks given by:
(06-20-2012, 12:14 AM)mat ki Wrote: Please register or login to view the link..
Register
indi tu repaint. tp tak gerak byk
Please register or login to view the link.. | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)