Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suhu di Mekah cecah 50 darjah Celcius
#1
[Image: ne_02.1.jpg]

JEMAAH haji diminta tidak terlalu dedah dengan cuaca panas kerana suhu dijangka cecah sehingga 50 darjah Celsius di Mekah, Arab Saudi. – Gambar hiasan

KUALA TERENGGANU – Bakal jemaah haji diingatkan supaya tidak terlalu terdedah dengan cuaca panas semasa menunaikan ibadah bagi mengelak strok haba.

Pengarah Urusan Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif Tabung Haji (TH), Datuk Johan Abdullah berkata, hasil perbincangan TH dengan kerajaan Arab Saudi, dijangkakan suhu semasa musim haji tahun ini boleh mencecah sehingga 50 darjah Celcius.

“Oleh itu, kami ingin menasihati para jumaah haji agar menjaga diri supaya tidak terlalu terdedah kepada cuaca yang panas itu.

“Jemaah haji hendaklah minum air dengan banyak bagi mengelak berlaku strok haba. Ini penting bagi menjaga kesihatan dan keselamatan jemaah supaya dapat melaksanakan kerja haji dengan sempurna,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas perasmian kursus* Perdana Haji peringkat negeri Terengganu yang disempurnakan Menteri Besar Ahmad Razif Abdul Rahman di Taman Tamadun Islam di sini malam kelmarin.
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:
#2
panas dorang x macam kita, berangin, kita berair
[Image: 468x60-cloudhosting.jpg]
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)