Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Set n Forget Journal
#31
takpa. market 24 hours.. Bole kejar kalau terlepas
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#32
(04-02-2013, 05:01 PM)Wonderweiss Wrote: takpa. market 24 hours.. Bole kejar kalau terlepas

betul tu masta wonderweiss....tunjuk ajarku sifu...post tu dua2 dah kena SL -10 pips

hasil analisa :-
eu (buy) sentuh SL kemudian berbalik semula menuju kpd TP (yg ni kira x der rezeki) Confused
gu (buy) sentuh SL dan terus mengikut trend bearish (harapan nak counter trend tidak berjaya) so moralnya lebih senang popit jika ikut saja trend yg ada...:p

terubat juga kecewa bila post sebelah malamnya dapat cover lost spt di bawah...:)

[Image: bvbv.jpg]
Reply
Thanks given by:
#33
[Image: bvbv.JPG]
Reply
Thanks given by:
#34
semalam punya...

[Image: bvbvd.jpg]

post 1 lg belum close yg bawah ni...

[Image: bvbv.jpg]

cuba utk intraday dgn gandaan 10pip bila saja keluar setup yg betul2 kukuh.....
Reply
Thanks given by:
#35
uih kenyang makan sell dari semalam Winking
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#36
Smile 
masta wonder : den ni masuk lot bilis jer tu.... hehe
cubaan intraday baru saja langgar SL dgn 70 pip shj... Alhamdulillah syukur...

[Image: bvbvtl.jpg]

cuba intai2 pair EU pulak nampak cam cantik jer....
Reply
Thanks given by:
#37
masih cuba memahami kata2 ini "bila ada setup, tunggu confirm signal di tf 1h (iaitu ma5 mengatasi bb)...bila ada signal, tunggu signal kukuh.
bila signal kukuh di tf 1h, baru tgk tf 15 sebab tf 15 ada 4 cs utk 1h jadi tunggu cs yg paling tinggi untuk entry point yg baik dan terus sell di pucuk".

Kesimpulannya, ma5 mengatasi bb top atau low di tf 1h , signal kukuh ...valid, bila valid signal ...tgk tf 15m pula.
untuk entry point yg terbaik, kita tgk pergerakan market pd tf1j... utk entry position pula pd tf15m.



bentuk bb yang mendatar :-
bb top atau low mendatar, mendatar x semestinya straight 100% dia seakan2 dan bergerak seiring diantara ma5 dan bb top atau low.



kekuatan market bergantung pada volumes.
kalo nak tgk volumes tgk kat open dan close cs tf 1h. contoh nya cs open price (-) cs close price so dapat result itulah volumenya (panjang body cs).
Reply
Thanks given by:
#38
skang ni tak perlu kejar pucuk. Bule entri bila confirm signal..
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#39
Dah lama x update journal ni.....elek lu nak bersihkan sawang2 ni banyak sangat dah.
Sementara tu bagi ss dulu sebagai tatapan utk kembalikan semangat.

[Image: gdmcapture.jpg]

Uploaded with ImageShack.us

Saya upkan skit cara trading journal ni so skrang target bukan lagi 10 pip...ianya lebih kepada set n forget yg mana hanya buat PO setelah setuju dgn analisa.
Sekiranya keadaan semasa adlh sesuai utk masuk order so instant order akan digunakan dengan TP dan SL spt SS di atas.
Reply
Thanks given by:
#40
hari ni market selow
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)