Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Servis Setup Server CS 1.6 Linux
#1
[Image: CS-1.6.jpeg]

Salam geng. Den nak open satu lagi servis kat korang yg minat nak buat server game counter strike tapi tak tau caranya.

Kenapa guna linux ?

1. Harga yg super murah.
2. Less hack dari windows server.
3. Senang nak on/off server.

Berapa kos nak buat server ni. Nak buat server CS guna linux ni lebih murah dalam anggaran 60 hinggit dan ada lagi murah dari tu tapi korang kena pandai cari la vps yg kasi murah.

Harga servis. Den caj RM 50 untuk setup W/O mod.

Kalau tambah mod RM 50 lagi dikenakan dan mod yang dipasang dijamin sesuai dengan server yg korang inginkan.

Buat masa ni just amik yg public je. Yg multimod den tak buat.

Server yg den setupkan ni non steam dgn steam user bule join. So takde masalah bila non steam nak main Winking

Demo buat masa ni takde, sapa pernah main Go Go Go server tau camna den setup Winking

Lain2

Bule buat duit ke server ni ?

1. Tu tak boleh nak jawab sebab ada yg buat server ni minat. Tapi jwapan ringkas den buat server game mmg bule buat duit. Contoh macam jual VIP, Sewa server untuk tournament ke Winking
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)