Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sepasang suami isteri nyaris maut kena tembak
#1
KOTA BHARU: Sepasang suami isteri nyaris maut apabila ditembak oleh tiga perompak yang menyamun rumah mereka di Kampung Sokor, Kok Lanas, di sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 5.10 pagi itu, mangsa, Haris Yusoff, 61, terkena tembakan di leher, manakala isterinya, Ani Malik, 51, pula ditembak di bahagian perut.

Menceritakan detik cemas itu, Haris berkata, beliau terdengar sebuah kenderaan berhenti di hadapan rumahnya sebelum seorang lelaki memberi salam.

"Bagaimanapun, selepas beberapa kali salamnya tidak dijawab, dua lelaki yang bersenjatakan parang dan pistol bertindak menendang pintu dapur rumah dan mengarahkan saya supaya tidak bergerak sebelum mengacukan pistol ke kepala saya.


"Perompak terbabit kemudiannya mengarahkan saya supaya duduk dan saya dikawal oleh lelaki yang bersenjatakan parang, manakala seorang lagi lelaki ke sebuah bilik di mana isteri dan tiga orang anak saya berada.


"Lelaki itu kemudiannya menendang pintu bilik tersebut sebelum saya terdengar satu das tembakan dilepaskan," katanya ketika ditemui di rumahnya, di sini.

Haris berkata ekoran itu beliau cuba melawan tetapi malangnya perompak itu telah menembaknya di bahagian tengkok.

"Dalam keadaan cemas itu, kedua-dua perompak melarikan diri dan sempat mengambil wang sebanyak RM5,000 yang diletakkan dalam sebuah beg dan sebuah komputer riba," katanya.

Pasangan suami isteri yang cedera itu kemudiannya dibawa oleh seorang anak mereka ke Hospital Machang untuk menerima rawatan pesakit luar sebelum isteri mangsa dihantar ke Hospital Raja Perempuan Zainab II Kota Baharu dan berada dalam keadaan stabil selepas menerima rawatan di Unit Kecemasan hospital berkenaan.

Sementara itu, Ketua Polis Kelantan, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman dalam satu khidmat pesanan ringkas (SMS) mengesahkan mengenai kejadin tersebut dan kes berkenaan disiasat di bawah Seksyen 395 dan 397 Kanun Keseksaan.

"Hasil siasatan melalui cerita isteri mangsa, beberapa hari lepas, anaknya yang bernama Fikri telah dihubungi oleh seorang lelaki dikenali sebagai 'Botak' untuk mendapatkan kembali sport rim kereta yang disimpan Fikri, namun tidak dilayannya.

"Mungkin rasa marah menyebabkan perompak berkenaan mencari Fikri di rumah. Jenis senjata yang digunakan daripada jenis Revolver .38," katanya. -- BERNAMA
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)