Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Semua benda dah naik!
#1
Zaman skrg semua benda nak naik! minyak naik, tayar kereta pun boleh tahan naiknye jugak... tayar premium jgn sembang laa lagi melambung naik.... tapi skrg ak tgh cari tayar kereta yg murah n sesuai utk kereta pesona ak.... ada sape2 yg tau harga tayar trkini x?
Reply
Thanks given by:
#2
(09-25-2017, 10:58 AM)huida23 Wrote: Zaman skrg semua benda nak naik! minyak naik, tayar kereta pun boleh tahan naiknye jugak... tayar premium jgn sembang laa lagi melambung naik.... tapi skrg ak tgh cari tayar kereta yg murah n sesuai utk kereta pesona ak.... ada sape2 yg tau harga tayar trkini x?

rndu zmn dlu2.. skrg mcm dah tak relevant nak dpt harga2 brg yg murah.. tapi klu ko nak cari tayar murah, byk jek tapi harga tayr trkini ko kne tgk brand jgk ade yg murah, ade yg mhl.. ikot mmpu ko la yg mane tapi klu ko tnye ak, ak sarankan ko pkai tyr eknomi jek.. brand roadstone ade, maxxis dll lgi yg ade tapi lgi bgus, ko pakai viking.. brand ni kualiti hmpir sama level dgn mid range.. hrga pun mampu milik
Reply
Thanks given by:
#3
(09-25-2017, 07:35 PM)OtomanTaro Wrote: rindu zmang2 tun M. .. skrg mcm dah tak relevant nak dpt harga2 brg yg murah.. tapi klu ko nak cari tayar murah, byk jek tapi harga tayr trkini ko kne tgk brand jgk ade yg murah, ade yg mhl.. ikot mmpu ko la yg mane tapi klu ko tnye ak, ak sarankan ko pkai tyr eknomi jek.. brand roadstone ade, maxxis dll lgi yg ade tapi lgi bgus, ko pakai viking.. brand ni kualiti hmpir sama level dgn mid range.. hrga pun mampu milik

Zaman-zaman tu memang best sebab semua nya murah. . . tapi sekarang nak dapat tayar murah senang je. . . kan sekarang dah macam-macam brand tayar yang ada tapi viking tu aku pernah dengar dia tak tahan lama. . . kalau nak tayar murah, pakai tayar mohawk nama dia murah aje. . . aku beli RM 135 sebijik 16". . .
Reply
Thanks given by:
#4
Saya pun tahu mana ada tyre murah! saya pun nak tukar tyre saya! mahal sngt lah!!! Tapi tyre dh tdk ada bunga lagi... tak tukar pun tak blh!
Reply
Thanks given by:
#5
(09-25-2017, 10:58 AM)huida23 Wrote: Zaman skrg semua benda nak naik! minyak naik, tayar kereta pun boleh tahan naiknye jugak... tayar premium jgn sembang laa lagi melambung naik.... tapi skrg ak tgh cari tayar kereta yg murah n sesuai utk kereta pesona ak.... ada sape2 yg tau harga tayar trkini x?

harga cekik darah tapi terbaik boh!ala bukan selalu nak membeli tayar.kumpul sikit2 duit mmpu la beli.nak dgn tak nak jer. continental atau goodyear best Open-mouthed_smile
Reply
Thanks given by:
#6
(09-28-2017, 03:11 PM)fakhrul Wrote:
(09-25-2017, 10:58 AM)huida23 Wrote: Zaman skrg semua benda nak naik! minyak naik, tayar kereta pun boleh tahan naiknye jugak... tayar premium jgn sembang laa lagi melambung naik.... tapi skrg ak tgh cari tayar kereta yg murah n sesuai utk kereta pesona ak.... ada sape2 yg tau harga tayar trkini x?

harga cekik darah tapi terbaik boh!ala bukan selalu nak membeli tayar.kumpul sikit2 duit mmpu la beli.nak dgn tak nak jer. continental atau goodyear best Open-mouthed_smile

Sebenarnya, satu tayar tu blh tahan berapa lama ya?
Reply
Thanks given by:
#7
(09-27-2017, 04:10 PM)Fatimah Wrote: Saya pun tahu mana ada tyre murah! saya pun nak tukar tyre saya! mahal sngt lah!!! Tapi tyre dh tdk ada bunga lagi... tak tukar pun tak blh!

tayar murah senang je nak cari tapi jgn cari tayar yg budget pnye .. sebab x elok sgt so, ak sarankan pakai viking je 
1 biji tayar bwh rm 200 boleh survey hkt mn2 kdai tyar .. mmg tiptop tayar nie harga pun mampu milik tahan pun dlm 2 thun sstgh mcm tu
Reply
Thanks given by:
#8
(09-25-2017, 07:35 PM)OtomanTaro Wrote: rindu zmang2 tun M. .. skrg mcm dah tak relevant nak dpt harga2 brg yg murah.. tapi klu ko nak cari tayar murah, byk jek tapi harga tayr trkini ko kne tgk brand jgk ade yg murah, ade yg mhl.. ikot mmpu ko la yg mane tapi klu ko tnye ak, ak sarankan ko pkai tyr eknomi jek.. brand roadstone ade, maxxis dll lgi yg ade tapi lgi bgus, ko pakai viking.. brand ni kualiti hmpir sama level dgn mid range.. hrga pun mampu milik

kannnnn.... dah survey kat beberapa bengkel kt kl ni.... dorg pun kate nak tayar murah tahan lama pun pakai viking
tgk tayar viking pun keras jugak not bad next week baru pasang tayar viking 16 inch sbb tayar dah abes stok dorg kate hehehehe
1 biji tayar, rm 135 je ak nego dgn tauke bengkel harga asal rm 168 heheh
Reply
Thanks given by:
#9
(09-25-2017, 10:58 AM)huida23 Wrote: Zaman skrg semua benda nak naik! minyak naik, tayar kereta pun boleh tahan naiknye jugak... tayar premium jgn sembang laa lagi melambung naik.... tapi skrg ak tgh cari tayar kereta yg murah n sesuai utk kereta pesona ak.... ada sape2 yg tau harga tayar trkini x?

Nilai Rm 50 skrg dah tak sama mcm dulu.. dulu rm 50 kalau beli barang blh dpt penuh bakul.. sekarang ni suku bakul pun tak tentu lagi.. huhuhu
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)