Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Samsung Menamatkan Pengeluaran Dan Penjualan Galaxy Note 7
#1
[Image: Galaxy-Note-7-16-1-1440x960.jpg]

Samsung pada awal pagi ini telah menyeru dan menyarankan pengguna untuk berhenti menggunakan Galaxy Note 7. Kini, lanjutan daripadanya, WSJ dan Bloomberg melaporkan yang mana Samsung akan menghentikan dan menamatkan peranti Galaxy Note 7 selamanya, serta-merta.

Masalah berkaitan dengan Galaxy Note 7 ini hadir apabila sejumlah peranti seluruh dunia dilaporkan meletup dan terbakar. Samsung seterusnya telah menarik kembali peranti berkenaan dan menggantikan ia dengan set baharu yang dikatakan telah dibaiki masalahnya. Namun, sejak daripada minggu lepas, beberapa peranti baru turut dikatakan terbakar dan meletup secara tiba-tiba.

Samsung semalam telah mengeluarkan kenyataan yang mana mereka akan menghentikan penjualan untuk sementara, dan hari ini, ia dilihat akan dihentikan secara kekal.

Dengan penamatan secara kekal ini, kita tidak lagi akan melihat peranti Galaxy Note 7 selepas ini, sekaligus mungkin akan mengurangkan impak terhadap Samsung. Secara tidak langsung juga, ini akan memberikan tekanan untuk Samsung untuk hadir dengan produk yang lebih baik melalui Galaxy S8 yang dijangka hadir sekitar Februari 2017 kelak.

Samsung Galaxy Note 7 sebelum ini telah diperkenalkan dengan beberapa ciri-ciri menarik, termasuk menawarkan sokongan S-Pen yang ditambah-baik, kalis-air, pengimbas-mata dan beberapa fungsi baru lain. Di Malaysia, Galaxy Note 7 hanya ditawarkan dalam bentuk pra-tempahan sahaja, dan tidak dilancarkan secara rasmi sepenuhnya.

Bagi anda yang mempunyai set Galaxy Note 7, anda boleh menghubungi pihak Samsung Malaysia di talian 1-800-88-7799.

https://amanz.my/2016121599/
[Image: 468x60-cloudhosting.jpg]
Reply
Thanks given by:
#2
good bye samsung, model release tak sampai setahun mcm2 hal, tu la rushing2 sangat nak kejar iphone 7. siap skip no 6 lagi, terus merana Sad
[Image: tR3hR.jpg]
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)