Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Restoran Nasi Kandar Line Clear diarah tutup ada najis tikus
#1
[Image: image.jpg]

[Image: nasi_kandar_1489387486.jpg]

Penguat kuasa Pejabat Kesihatan Daerah Timur Laut membuat pemeriksaan di restoran nasi kandar yang kotor dan berbau. FOTO Zulaikha Zainuzman

PULAU PINANG 13 Mac - Restoran popular Nasi Kandar Line Clear di Jalan Penang di sini diarah tutup selama dua minggu selepas pemeriksaan Jabatan Kesihatan negeri mendapati terdapat najis tikus di dapur premis berkenaan.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kesihatan Awam dan Perlesenan, Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP), Ong Ah Teong berkata, restoran popular berkenaan diarah tutup bermula pukul 8 malam ini.

Kata beliau, arahan itu dikeluarkan selepas beberapa pegawainya membuat pemeriksaan di restoran berkenaan serta beberapa buah restoran lain di sekitar Georgetown pagi ini.

"Selain Line Clear, restoran Yasmeen yang terletak bersebelahan kedai itu juga telah diarah tutup buat sementara waktu kerana kesalahan serupa selain keadaan tandas yang kotor," katanya kepada pemberita selepas operasi berkenaan pagi ini.

http://www.utusan.com.my/berita/nasional...z4bBjwK3eO
[Image: 468x60-cloudhosting.jpg]
Reply
Thanks given by:
#2
iyewww...mcm mn lah diorg tergamak nak bg org makan...Jabatan kesihatan kena perkuatkan dan kerapkan checking2 restoran yg ada...banyak lg restoran tak ambil berat mngenai kebersihan..
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)