Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Putera William Tidak Gemar 'Raja Buah'
#1
KUALA LUMPUR: Putera William, yang menyampaikan ucapan buat julung-julung kalinya di Malaysia pada Jumaat, menyatakan bahawa baginda tidak berminat dengan "raja buah-buahan" iaitu durian, dan kenyataan baginda ini disambut dengan tepukan dan gelak ketawa daripada komuniti perniagaan.

"Sebelum beta bermula, beta cuma ingin menyatakan betapa enaknya jamuan tengah hari ini, tetapi amat gembira melihat bahawa durian tidak termasuk dalam menu sajian.

"Selepas merasainya semalam (Khamis), beta bimbang terhadap keselamatan orang yang beta temui selepas itu," kata baginda ketika memulakan ucapan.

Putera William memakai sut biru gelap manakala isteri baginda, Catherine, mengenakan baju berwarna mutiara yang labuhnya hingga ke paras di bawah lutut dengan potongan tengkok "baju kurung".

Seramai 1,000 ahli perniagaan lelaki dan wanita menghadiri majlis jamuan tengah hari anjuran Dewan Perniagaan Britain Malaysia (BMCC) itu.

Pengerusi BMCC, Datuk Larry Gan, berkata ucapan baginda mengandungi inspirasi, maklumat dan juga mesej daripada Ratu Elizabeth II, yang disebut sebagai "nenek beta" oleh Duke itu.

"Duke dan Duchess itu amat teruja dengan majlis ini kerana inilah satu-satunya acara perniagaan yang menghimpunkan pemimpin-pemimpin korporat dan orang penting dalam perdagangan antara Britain dan Malaysia," katanya.

Duta Amerika Syarikat ke Malaysia, Paul W. Jones, bersetuju dengan pandangan Gan, dan menganggap ucapan itu "hebat".

"Ibu saya kelahiran Britain. Saya amat teruja berada di sini dan amat berbesar hati menikmati jamuan tengah hari bersama Pasangan Diraja ini," katanya.

Sementara itu, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Standard Chartered Bank Malaysia, Osman Morad, berkata ucapan sulung itu cemerlang dan penuh dengan perkara menarik.

"Kesempatan ini sungguh menarik dan kami gembira BMCC dapat menganjurkannya, dan seperti yang dapat dilihat hari ini, mereka telah menganjurkannya dengan jayanya," tegas beliau.

Dalam ucapannya selama enam minit itu, Putera William menyentuh tentang hubungan kebudayaan yang erat antara UK dan Malaysia, dan peranan aktif BMCC dalam meningkatkan hubungan itu.

Lawatan pertama ke Malaysia oleh Pasangan Diraja ini menandakan kepercayaan, keutamaan dan nilai hubungan bersejarah antara kedua-dua negara. - BERNAMA
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:
#2
rugi oo orang tak makan durian ni
[Image: 468x60-cloudhosting.jpg]
Reply
Thanks given by:
#3
dia belum rasa pengat durian dgn pulut lg.. sedappp wooo
Reply
Thanks given by:
#4
(09-17-2012, 03:42 PM)gigatrone Wrote: dia belum rasa pengat durian dgn pulut lg.. sedappp wooo

ada cara ke nak bg orang yg tak suka makan durian ni tiba2 jadi suka Winking
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)