Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Punca Sebenar Wan Azizah Bertanding Di Selangor
#1
[Image: Wan-Azizah1.jpg]

SOAL Presiden PKR akan bertanding di kerusi DUN dalam pilihanraya yang akan datang, bukanlah satu isu baru. Semua orang tahu hal ini, malah Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) pun telah memberi lampu hijau kepada Wan Azizah untuk bertanding di peringkat DUN.

Selain beliau, seorang lagi anaknya yang dipersiapkan untuk bertanding dalam pilihanraya kali ini (selain Nurul Izzah yang akan mempertahankan kerusi Parlimen Lembah Pantai) ialah Nurul Nuha Anwar.

Tapi yang mengejutkan penulis dan mungkin ramai orang lain, maklumat awal yang mengatakan Wan Azizah mungkin akan bertanding di Pulau Pinang ternyata meleset. Wan Azizah sebenarnya dikatakan akan bertanding di salah satu kerusi DUN dalam negeri Selangor.

Sudah tentu ramai yang tertanya-tanya apa dan siapa yang membawa kepada perubahan mendadak ini?

Sebelum itu penulis suka nak menyatakan disini, wujudnya 2 kem besar dalam PKR, masing-masing diketuai oleh Wan Azizah dan Timbalannya, YB Azmin Ali, bukanlah isu baru. Malah kalau nak disebutkan disini, beberapa isu besar membabitkan Menteri Besar Selangor dan Setiausaha Politiknya sebelum ini, dikaitkan dengan pergeseran yang timbul antara 2 kem berbeza ini.

Sila Baca Selanjutnya Di suarapakatanrakyat.com
Reply
Thanks given by:
#2
rasanya kena masuk section politik nih
[Image: tR3hR.jpg]
Reply
Thanks given by: alifazrai


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)