Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petrol naik harga balik!!
#1
haiishhh!! ak xberapa paham dgn harga minyak kat malaysia ni.. trun siket je naik byk kali pulak tu
serupa x payah turun kalau yg turun 2-3 sen je mcm xde bagi ape2 effect kat minyak kete ak tu
kena cari jln lain ni nak jimat minyak!
Reply
Thanks given by:
#2
(12-25-2017, 02:06 PM)bananana Wrote: haiishhh!! ak xberapa paham dgn harga minyak kat malaysia ni.. trun siket je naik byk kali pulak tu
serupa x payah turun kalau yg turun 2-3 sen je mcm xde bagi ape2 effect kat minyak kete ak tu
kena cari jln lain ni nak jimat minyak!

hahahahah relax la bro mmg adat lah hrga naik turun ni tapi tu lah susah jugak kalau minyak selalu naik harga...... nak naik public transport, aku bkn dok kt KL tapi kuala selangor mmg public transport terhad..... keje kat seremban hebat kan aku hahahaha mcam mana nak jimat?
Reply
Thanks given by:
#3
guna minyak tanah je la woi! buat ape nak pening kepala HAHHAHAHAHA!!
ak pakai moto je lagi jimat masa & duit isi minyak kat shell minyak dia jimat
Reply
Thanks given by:
#4
guna la petronas bro jimat kot ... aku tak nafikan aku pakai byk loyalty card utk standby
tapi yg aku suka guna petronas lah sebb kalau motor, aku guna shell kalau kereta aku pakai petronas
sebab petronas bagi 1L 3x points... mcm2 dia bagi bro ko check la kat website dorg
Reply
Thanks given by:
#5
(12-25-2017, 02:06 PM)bananana Wrote: haiishhh!! ak xberapa paham dgn harga minyak kat malaysia ni.. trun siket je naik byk kali pulak tu
serupa x payah turun kalau yg turun 2-3 sen je mcm xde bagi ape2 effect kat minyak kete ak tu
kena cari jln lain ni nak jimat minyak!

mrk nk buat sampai org x kesah tentang harga kot... yg penting apa yg kita blh control je... pengunaan dan mcm mana nk collect benda atau point je.
Reply
Thanks given by:
#6
(12-25-2017, 03:18 PM)russell Wrote: guna minyak tanah je la woi! buat ape nak pening kepala HAHHAHAHAHA!!
ak pakai moto je lagi jimat masa & duit isi minyak kat shell minyak dia jimat

Gila... hahahaha.... kenapa x guna minyak masak terus.. hahaha mesti boom boom !!! hahahaha kao kao bagi... yg tu ok ke?? X pernah guna... selain dari itu ada tempat lain ko isi x?
Reply
Thanks given by:
#7
(12-25-2017, 03:41 PM)aremay Wrote: guna la petronas bro jimat kot ... aku tak nafikan aku pakai byk loyalty card utk standby
tapi yg aku suka guna petronas lah sebb kalau motor, aku guna shell kalau kereta aku pakai petronas
sebab petronas bagi 1L 3x points... mcm2 dia bagi bro ko check la kat website dorg

aku pun guna petronas, tau kenapa x? sebab senang nk cari petronas ni, dekat petronas pun ada mcd, boleh makan mcd lepas isi minyak, hahaha
banyak petronas dekat dengan mcd, haha, lepas isi minyak boleh drive thru lagi, lol
Reply
Thanks given by:
#8
(12-27-2017, 07:47 AM)RahmanK Wrote: mrk nk buat sampai org x kesah tentang harga kot... yg penting apa yg kita blh control je... pengunaan dan mcm mana nk collect benda atau point je.

yea, ko boleh guna credit card jika sentiasa isi minyak, kan sekarang banyak credit card ada datang sekali dengan discount petrol, ada juga yang dapat lebih point jika isi minyak di petronas...
cash back paling worth bagi aku la, haha
Reply
Thanks given by:
#9
(12-29-2017, 08:59 AM)SayidMahmud Wrote:
(12-27-2017, 07:47 AM)RahmanK Wrote: mrk nk buat sampai org x kesah tentang harga kot... yg penting apa yg kita blh control je... pengunaan dan mcm mana nk collect benda atau point je.

yea, ko boleh guna credit card jika sentiasa isi minyak, kan sekarang banyak credit card ada datang sekali dengan discount petrol, ada juga yang dapat lebih point jika isi minyak di petronas...
cash back paling worth bagi aku la, haha

cash back tu ok juga.. tapi kalau ada byk benda kena buat pula rasa mungkin x berapa ok juga... skrg isi minyak lagi baik terus rebate lagi senang. bukan ke?
Reply
Thanks given by:
#10
Aku isi kat petronas. kad tu dulu ada skrg dah hilang.. masalah nk buat balik juga..
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)