Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pergi Lambat, Balik Cepat
#1
Pernahkah anda mengalami fenomena aneh ini ketika anda memandu dijalan raya. Fenomena dimana anda akan merasakan perjalanan yang anda ambil terlalu lama walhal ketika pulang anda rasa cepat pulak.

Agak-agak anda apakah punca yang menyebabkan fenomena ini berlaku. Adakah anda ingin mengatakan trafik lalu lintas mempengaruhi anda ketika memandu. Mungkin itu salah satu jawapannya. Yang lain pula.

Disini saya ingin cuba ibaratkan jika penumpang yang duduk dibelakang berjaga semasa perjalanan, ianya mungkin akan menjadikan perjalanan tersebut menjadi panjang.

Cuba jika anda tidur pula, pastinya perjalanan yang diambil akan menjadi cepat dan anda akan terjaga sebelum anda terjaga.

Apa yang boleh saya katakan disini adalah ianya bermula dari mata anda semua. Semasa anda melalui jalan tersebut, anda akan melihat persekitaran jalan tersebut. Dan jika melalui jalan yang sama untuk pulang, anda sudah menglihat permandangan dikawasan tersebut dan mungkin itu memendekkan masa atau perjalanan tersebut ataupun mungkin masa sama sahaja.

Sumber: Jomblogging
[Image: banner468x60.jpg]
Reply
Thanks given by:
#2
slalu gak kena.. Asal ek ??
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)