Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pendapat Anda Ttg Bil Monitor utk Part Time Trader
#1
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Newbie lagi.. cuma nak tanya pendapat masta2 dlm ni ttg bil monitor utk monitor mt4 charts... laa ni pakai 1 monitor saja.. samaada di monitor pc atau laptop..

Kat laptop rasanya boleh sambung menjadikan 2 monitor... manakala klu nk buat 2 monitor atau lebih kat 1 CPU pon blh buat jugak...

Cuma xsure minimum requirement utk setup tu di CPU...
Cuma comfirm kena pakai graphic card... tp jenis graphic card mcmana yg blh...

klu ada masta2 yg beri pandangan dan kongsi pengalaman di sini..

terima kasih...
Reply
Thanks given by:
#2
ngidam jugak nak guna.. tapi den tak tau cara dia
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#3
klu guna laptop... blh sambung guna port tepi laptop tu... so nnt blh monitor guna monitor laptop dan extra monitor...

klu guna desktop pc pon blh tp kena pakai graphic card yg boleh support 2 atau lebih monitor... yg tu baru dok godek2 nk tgk cara mcmana... hehehehe
Reply
Thanks given by:
#4
kalo guna graphic card mmg boleh dan ada 3 setting yg boleh buat....cuma kalo guna port tepi laptop tu hanya akan memberi paparan yg sama spt skrin laptop tu jugak rasanya yg tu utk sambungan projector...
Reply
Thanks given by:
#5
ya irawsah... plg mudah kita blh guna laptop+monitor.. jadi akan menjadi 2 monitor utk dijadikan workstation kita... cuma nk tanya jika ada sesapa yang menggunakan setup multiple monitors di desktop pc... sbb nk tau jugak graphic card mcmana yg blh digunakan
Reply
Thanks given by:
#6
ATI grafik kadpun boleh ...guna kat opis sambung kat lcd tv
Reply
Thanks given by:
#7
ok noted tuan.. thanks... kpd kwn2 yg aka mengikuti kelas BBMA kendalian ABg Oma Ally, di Alor Setar kita jumpa di sana..
Reply
Thanks given by:
#8
berapa eh kad grapik tuk sapot 3 monitor ?
[Image: 468x60-cloudhosting.jpg]
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)