Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pelan data yang berbaloi?
#1
Pelan-pelan data hari ini amat mahal. Kebanyakan cost RM100++ sebulan. Sesiapa ada recommendations yang berbaloi punya? Saya guna lebih daripada 10Gb sebulan, nak kurang daripada RM100 jer
Reply
Thanks given by:
#2
Question 
(11-07-2016, 03:50 PM)MilaAmira Wrote: Pelan-pelan data hari ini amat mahal. Kebanyakan cost RM100++ sebulan. Sesiapa ada recommendations yang berbaloi punya? Saya guna lebih daripada 10Gb 
u blh guna celcom first gold kloi u guna data lebih 10Gb sebulan sbb skrg dgn harga RM80, u blh dpt 20Gb free data dn unlimited call, sgt berbaloi juga. u blh sign up hingga 31dec2016.
Reply
Thanks given by:
#3
byk telco keluar byk yg murah, pilih yg palig sesuai perlu masa yg panjang. I dgr kawan i cakap celcom ade percuma auto upgrade bagi pelannggannya. Customer service celcom juga baik. Celcom ade pelbagai plan yg range dari RM80 hingga RM150.
Reply
Thanks given by:
#4
(11-08-2016, 09:12 PM)bulya Wrote: byk telco keluar byk yg murah, pilih yg palig sesuai perlu masa yg panjang. I dgr kawan i cakap celcom ade percuma auto upgrade bagi pelannggannya. Customer service celcom juga baik. Celcom ade pelbagai plan yg range dari RM80 hingga RM150.

auto upgrade?habis tu kalau customer x nak upgrade data macam mana?lepastu ade ape privilege dorag bagi lagi?
Reply
Thanks given by:
#5
(11-09-2016, 03:43 PM)isabella Wrote:
(11-08-2016, 09:12 PM)bulya Wrote: byk telco keluar byk yg murah, pilih yg palig sesuai perlu masa yg panjang. I dgr kawan i cakap celcom ade percuma auto upgrade bagi pelannggannya. Customer service celcom juga baik. Celcom ade pelbagai plan yg range dari RM80 hingga RM150.

auto upgrade?habis tu kalau customer x nak upgrade data macam mana?lepastu ade ape privilege dorag bagi lagi
celcome ni free upgrade takde ape masalah.. hanye kasih double data 10+10 , 20+20 ,30+30... lebih baik lah
Reply
Thanks given by:
#6
(11-08-2016, 08:54 PM)adzuanfah Wrote:
(11-07-2016, 03:50 PM)MilaAmira Wrote: Pelan-pelan data hari ini amat mahal. Kebanyakan cost RM100++ sebulan. Sesiapa ada recommendations yang berbaloi punya? Saya guna lebih daripada 10Gb 
u blh guna celcom first gold kloi u guna data lebih 10Gb sebulan sbb skrg dgn harga RM80, u blh dpt 20Gb free data dn unlimited call, sgt berbaloi juga. u blh sign up hingga 31dec2016.

tapi coverage tu baik ke? i pernah cuba celcome pakai dlm building .. network saye habis  Thumbs_down ,terus turun line saye...
Reply
Thanks given by:
#7
celcom punya plan blh pakai, blh cuba sbb skrg ade promotion, dgn harga RM80 ade unlimited call, streaming yonder music dn 20Gb data. Bagi i, first gold plan yg paling berbaloi banding dgn plan dulu atau plan lain,
Reply
Thanks given by:
#8
Betulkah guna Celcom First Plan blh jimat wang? kawan i bagi tau i celcom bagi banyak data,40gb rm98 satu bulan sebab kawan i selalu browsing internet siang malam.bila i tanya dia kata Celcom bagi byk data dan rugi kalau tak habiskan.
Reply
Thanks given by:
#9
(11-09-2016, 03:43 PM)isabella Wrote:
(11-08-2016, 09:12 PM)bulya Wrote: byk telco keluar byk yg murah, pilih yg palig sesuai perlu masa yg panjang. I dgr kawan i cakap celcom ade percuma auto upgrade bagi pelannggannya. Customer service celcom juga baik. Celcom ade pelbagai plan yg range dari RM80 hingga RM150.

auto upgrade?habis tu kalau customer x nak upgrade data macam mana?lepastu ade ape privilege dorag bagi lagi?

(11-09-2016, 11:38 PM)invisibe Wrote:
(11-08-2016, 08:54 PM)adzuanfah Wrote:
(11-07-2016, 03:50 PM)MilaAmira Wrote: Pelan-pelan data hari ini amat mahal. Kebanyakan cost RM100++ sebulan. Sesiapa ada recommendations yang berbaloi punya? Saya guna lebih daripada 10Gb 
u blh guna celcom first gold kloi u guna data lebih 10Gb sebulan sbb skrg dgn harga RM80, u blh dpt 20Gb free data dn unlimited call, sgt berbaloi juga. u blh sign up hingga 31dec2016.

tapi coverage tu baik ke? i pernah cuba celcome pakai dlm building .. network saye habis  Thumbs_down ,terus turun line saye...

Celcom automatik upgrade ke plan yg terbaharu kepada pelanggan celcom. tu upgrade percuma punya dn skrg celcom sdh upgrade kepada data yg byk. Oleh itu, dgn harga yg sama blh enjoy lebih banyak data. Winking
Reply
Thanks given by:
#10
(11-08-2016, 08:54 PM)Wadzuanfah Wrote:
(11-07-2016, 03:50 PM)MilaAmira Wrote: Pelan-pelan data hari ini amat mahal. Kebanyakan cost RM100++ sebulan. Sesiapa ada recommendations yang berbaloi punya? Saya guna lebih daripada 10Gb 
u blh guna celcom first gold kloi u guna data lebih 10Gb sebulan sbb skrg dgn harga RM80, u blh dpt 20Gb free data dn unlimited call, sgt berbaloi juga. u blh sign up hingga 31dec2016.

Wow amat murahnya... 20Gb utk RM80 dan ada unlimited calls juga! Ada apa-apa terms dan conditions tak? Saya tak suka ada contract punya...
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)