Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Panda gergasi dari China tiba Rabu ini
#1
[Image: image.jpg]

KUALA LUMPUR: Sepasang panda gergasi dari Chengdu, China yang dipinjamkan menerusi Program Perjanjian Kerjasama Konservasi Antarabangsa Panda Gergasi dijadual tiba di sini pada Rabu, kata Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar Datuk Seri G. Palanivel.

"Kedua-dua panda gergasi itu dijadual dihantar dari China pada malam Selasa dan tiba di Kompleks MASKargo Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, Sepang pada pagi Rabu.

"Pasangan panda itu kemudian akan dibawa ke Zoo Negara dan dikuarantin selama lebih kurang sebulan di penempatannya yang telah siap dibina," katanya selepas Majlis Penganugerahan Tokoh Tun V.T. Sambanthan di sini hari ini.

Beliau berkata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak juga dijadual ke Zoo Negara pada 25 Mei ini bagi melawat pasangan panda itu, yang diberi nama Fu Wa (panda jantan) dan Feng Yi (panda betina).

Kerajaan China sebelum ini menunda penghantaran dua beruang itu, yang pada mulanya dijadualkan April lepas, berikutan tragedi kehilangan pesawat Malaysia Airlines Penerbangan MH370 pada 8 Mac lepas.
[Image: banner468x60.jpg]
Reply
Thanks given by:
#2
fu wa & feng yi nama dia
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)