Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OctaFX .com Octa Markets Incorporated
#61
(06-20-2014, 10:54 PM)indahpurnama Wrote: ok..aku nak review sikit pasal OctaFX ni..aku mula trade dengan OctaFX ni dari tahun lepas lagi...itu pun sifu aku yang bagitau broker ni offer spread EU rendah giler..6 pips je..memang takkan jumpa la kat broker lain untuk akaun micro..

aku paling respek kat OctaFX punya customer support..memang terbaik la..kadang2 pukul 2 pagi pun aku ada problem dengan MT4 Octafx ni..diorg settlekan sekejap je..memang OctaFX ni pentingkan khidmat pelanggan diorg la.

urusan deposit & withdraw jugak memang cepat..aku cadangkan korang jangan kumpul duit dalam broker..bila profit je keluarkan..sebab takut dah jadi banyak nanti susah plak nak keluarkan...biasa la mana2 broker pun sama gak..tapi so far OctaFX memang tak kacau withdraw aku la..

ada jugak masta-masta cakap tak boleh nk withdraw dari broker ni..kemungkinan sebab diorg guna akaun tu nama orang lain ke..atau mesti ada sebab lain..kalau kita ikut cara betul...mesti takda masalah..mana2 broker pun sama je...dah nama pun broker..hehehehe..

broker OctaFX ni pun memang takde reqoute..bila masuk order je berdesup je..kadang2 memang ada slow sikit..biasa la broker tengah meletup..

sebab utama aku suka OctaFX ni sebab memang OctaFX ni khas untuk kaki scalper macam aku ni..spread rendah..execure order laju..deposit withdraw takde caj..

so bagi aku memang mana-mana broker pun sama jugak..cuma kita kena pandai nak manipulate macam mana nak dapatkan keuntungan..

Terima kasih atas pandangan tuan.

Kami di OctaFX memang sangat mementingkan pelanggan kami. Sebab itu pasukan khidmat pelanggan kami mendapat pelbagai anugerah termasuk Khidmat Pelanggan Terbaik oleh FX Empire pada tahun 2013.

Kelancaran urusan deposit & withdraw juga sangat penting bagi kami. Sebab itu pasukan finance kami sentiasa pantas melakukan urusan penerimaaan dana dan juga pengeluaran dana.

Kami juga memang mengalu-alukan kaki scalper untuk trade di OctaFX kerana execution kami memang sangat pantas tanpa reqoute. Dan juga spread yang sangat rendah .
Reply
Thanks given by:
#62
tt boleh explain tak pasal affiliate kt octa ni? ade special offer ke..ehhehehehee
Reply
Thanks given by:
#63
(06-23-2014, 10:32 PM)indahpurnama Wrote: tt boleh explain tak pasal affiliate kt octa ni? ade special offer ke..ehhehehehee

terima kasih atas soalan.

memang ramai sebenarnya tak mengetahui perubahan affiliate di OctaFX ni.

antara kelebihan affiliate di OctaFX ni adalah komisen bergantung kepada jumlah client yang aktif. so lagi banyak aktif client, lagi banyak komisen per lot. affiliate di OctaFX ni memang sangat unik dan menguntungkan dan berbeza dari broker lain.

so ada total 6 tahap ib, semua ni kita boleh tengok dalam cabinet affiliate OctaFX.


tahap ib *** anda nombor pelanggan aktif *** komisen per lot dagangan

1 *** 0 — 4 *** 1 USD per lot
2 *** 5 — 14 *** 3 USD per lot
3 *** 15 — 29 *** 6 USD per lot
4 *** 30 — 59 *** 9 USD per lot
5 *** 60 — 99 *** 12 USD per lot
6 *** > 100 *** 15 USD per lot

apa itu pelanggan aktif ?

pelanggan aktif ialah client yang register under kita dengan minimum balance 100 USD ke atas...tak kisah la dia depo 5usd je pun tapi janji dia maintain balance 100 USD dia dikira sebagai aktif client.


kelebihan affiliate di OctaFX ni adalah sangat telus dan tepat.

lot kiraan 1 lot adalah bersamaan 1.00 lot di MetaTrader 4.

so bayangkan kalau anda ada 100 client aktif, secara automatik anda dapat 15 USD per lot . banyak tu ! memang tidak dapat kat mana2 broker lain.

so win - win situation. OctaFX tak mark up spread client , kami tawarkan spread yang sangat rendah kepada client, dan juga commision yang tinggi kepada affiliate.

So apa tunggu lagi boleh daftar sebagai affiliate di sini :
https://my.octafx.com.my/open-account/partner/
Reply
Thanks given by:
#64
baru nk ngetest broka ni,,,,,,xfhm ler akaun micro ngan ecn tu,,,kat octa ada pair oil tak,,,eden ni saudagar minyak,,,hihihihihi
Reply
Thanks given by:
#65
(06-24-2014, 09:53 PM)azleeali Wrote: baru nk ngetest broka ni,,,,,,xfhm ler akaun micro ngan ecn tu,,,kat octa ada pair oil tak,,,eden ni saudagar minyak,,,hihihihihi

Terima Kasih atas pertanyaan.

OctaFX sememangnya memudahkan pelanggan untuk berdagang bersama kami.

Di OctaFX hanya 2 jenis akaun sahaja yang ditawarkan. Sangat Mudah.

Iaitu akaun micro dan ECN.

Perbezaanya adalah minimum deposit untuk akaun micro adalah 5 USD dan akaun ECN adalah 50 USD.

selain itu perbezaan lain ialah akaun Micro lot dia minimum 0.01 lot dan maximum 10 lot sahaja dan juga penambahan lot adalah setiap 0.01 lot.

Untuk akaun ECN pula minimum lot dia 0.1 lot, maximum lot dia unlimited tiada had dan juga penambahan lot dia ialah setiap 0.1 lot.

dan juga perbezaan yang paling ketara adalah dari segi pair yang ditawarkan . Untuk akaun micro , OctaFX hanya menawarkan 12 pair sahaja dan juga gold beserta silver. Berbanding akaun ECN , OctaFX menawarkan 28 pair ditambah juga gold dan silver.

yang lain semua sama . perkara di atas sahaja perbezaannya.

So untuk yang newbies dan modal kecil saya cadangkan guna akaun micro. kalau modal besar boleh guna akaun ECN.

untuk lihat pair yang ditawarkan beserta spread boleh rujuk kat sini : http://www.octafx.com/spreads/

OctaFX tidak menawarkan pair untuk oil dan juga indices atau comodities lain. OctaFX mengfokuskan kepada pair forex sahaja.

Harap dapat penjelasan.

Terima Kasih.
Reply
Thanks given by:
#66
baru lepas register octafx,,,memang thorbaek,,pendaftaran pantas,,,tak mengelirukan,,tak mcm broker lain pening nak faham jenis akaun la itu la ini la,,,bile masuk buy

terus berdesup,,takde reqoute,,,bila nk close pun smooth je,,,memang sesuai ler utk yg suke scalping,,


spread plak memang rendah giler,,,kalau trade EU bole dapat 0.4pip,,memang sedap ler,,kalau pair UJ slalu dapat spread 0.2 pip,, GU dalam 0.6 pip,, USDCHF dalam 0.3 pip,, EJ dalam 1.1 pip,, AU dalam 0.9 pip,, memang rendah giler kalau banding ngan broker lain,,,


cuma nk depo tu masalah sket ler,,ib malaysia takde,, kena depo guna debit kad maybank tue,,tapi ok gak ler,,depo pakai debit card maybank laju gak masuk instant dalam

akaun,,

kelebihan lain plak bile depo kat octa ni dapat 50% bonus,,banyak tue,,,bonus ni boleh withdraw bile cukup lot,,,


skang ni nk fokus trade dulu tengok cmne broker ni ok ke tak,,,harap-harap ler takde masalah,,,
Reply
Thanks given by:
#67
(06-25-2014, 03:26 PM)azleeali Wrote: baru lepas register octafx,,,memang thorbaek,,pendaftaran pantas,,,tak mengelirukan,,tak mcm broker lain pening nak faham jenis akaun la itu la ini la,,,bile masuk buy

terus berdesup,,takde reqoute,,,bila nk close pun smooth je,,,memang sesuai ler utk yg suke scalping,,


spread plak memang rendah giler,,,kalau trade EU bole dapat 0.4pip,,memang sedap ler,,kalau pair UJ slalu dapat spread 0.2 pip,, GU dalam 0.6 pip,, USDCHF dalam 0.3 pip,, EJ dalam 1.1 pip,, AU dalam 0.9 pip,, memang rendah giler kalau banding ngan broker lain,,,


cuma nk depo tu masalah sket ler,,ib malaysia takde,, kena depo guna debit kad maybank tue,,tapi ok gak ler,,depo pakai debit card maybank laju gak masuk instant dalam

akaun,,

kelebihan lain plak bile depo kat octa ni dapat 50% bonus,,banyak tue,,,bonus ni boleh withdraw bile cukup lot,,,


skang ni nk fokus trade dulu tengok cmne broker ni ok ke tak,,,harap-harap ler takde masalah,,,

Terima Kasih atas pendapat tuan mengenai OctaFX.


Di OctaFX sememangnya anda akan ditawarkan spread yang sangat rendah berbanding broker lain demi memastikan pelanggan kami mendapat keuntungan maksimum.

Berkenaan IB untuk Local Deposit di Malaysia, perkara ini telah pun dipanjangkan kepada pihak pengurusan OctaFX dan masih lagi dalam pertimbangan. Pengumuman rasmi akan dibuat sebaik sahaja IB Local Deposit Malaysia dilantik.

Kepada trader yang belum mencuba OctaFX, ayuh rasai kelainan bersama OctaFX . Jika ragu - ragu anda boleh mencuba duit percuma $8 yang diberikan oleh OctaFX untuk pelanggan baru. Tiada risiko .

Semoga berjaya dan mendapat keuntungan bersama OctaFX.

Terima Kasih.
Reply
Thanks given by:
#68
Saya nak komen sikit sejak guna OctaFX ni...

So far memang takde masalah cuma kadang - kadang bila nak trade tengah malam masa market nak close dia punya spread tetiba jadi tinggi. Hari-hari macam ni...... Pelik jugak..so saya sarankan trader guna indicator untuk check spread sebelum kita masuk order.....

server pun stable dan execute laju...reqoute memang takde lah setakat ni..

cuma yang tak bestnya OctaFX ni dia punya bonus tak support margin...deposit bonus memang tinggi sampai 50% tapi tak support margin bila drawdown..macam takde function jugak la bonus ni.....

pastu pair yang ditawarkan OctaFX ni sangat sikit..ada 12 pair je untuk akaun micro..kalau broker lain ada CFD,indices dan ada saham syarikat2 besar, ada pair jagung, tepung dan sebagainya..tapi kat OctaFX hanya pair Forex sahaja..so better tambah lagi pair2 lain untuk menarik minat trader macam saya ni..


urusan depo withdraw memang cepat la..hari tu deposit memang terus dapat dalam akaun...cuma untuk trader malaysia kurang sikit pilihan..tapi takpe la janji ada depo guna debit card ok la tu..yang syoknya OctaFX ni memang banyak buat contest..hadiah dia boleh tahan gak..saya tengok kat mana2 je ade cerita pasal OctaFX ni punya contest..hari tu ade perasan kat Forex-TSD..memang ramai gak yang join contest tu...bagus la camtu...

saya ade perasan kat web OctaFX ni ada citer pasal sponsor team bola sepak kat indonesia tu...kalau boleh OctaFX ni taja la pulak team bola Malaysia ni..baru la meriah sikit..hahahaha..

kalau nak dilihat dengan broker lain, memang OctaFX ni antara broker yang pantas berkembang..laju je dah fames..syabas..saya harap broker ni akan terus maju dan menjadi tempat untuk trader forex di malaysia untuk trade..
Reply
Thanks given by:
#69
(06-26-2014, 11:23 PM)AbdulRahim Wrote: Saya nak komen sikit sejak guna OctaFX ni...

So far memang takde masalah cuma kadang - kadang bila nak trade tengah malam masa market nak close dia punya spread tetiba jadi tinggi. Hari-hari macam ni...... Pelik jugak..so saya sarankan trader guna indicator untuk check spread sebelum kita masuk order.....

server pun stable dan execute laju...reqoute memang takde lah setakat ni..

cuma yang tak bestnya OctaFX ni dia punya bonus tak support margin...deposit bonus memang tinggi sampai 50% tapi tak support margin bila drawdown..macam takde function jugak la bonus ni.....

pastu pair yang ditawarkan OctaFX ni sangat sikit..ada 12 pair je untuk akaun micro..kalau broker lain ada CFD,indices dan ada saham syarikat2 besar, ada pair jagung, tepung dan sebagainya..tapi kat OctaFX hanya pair Forex sahaja..so better tambah lagi pair2 lain untuk menarik minat trader macam saya ni..


urusan depo withdraw memang cepat la..hari tu deposit memang terus dapat dalam akaun...cuma untuk trader malaysia kurang sikit pilihan..tapi takpe la janji ada depo guna debit card ok la tu..yang syoknya OctaFX ni memang banyak buat contest..hadiah dia boleh tahan gak..saya tengok kat mana2 je ade cerita pasal OctaFX ni punya contest..hari tu ade perasan kat Forex-TSD..memang ramai gak yang join contest tu...bagus la camtu...

saya ade perasan kat web OctaFX ni ada citer pasal sponsor team bola sepak kat indonesia tu...kalau boleh OctaFX ni taja la pulak team bola Malaysia ni..baru la meriah sikit..hahahaha..

kalau nak dilihat dengan broker lain, memang OctaFX ni antara broker yang pantas berkembang..laju je dah fames..syabas..saya harap broker ni akan terus maju dan menjadi tempat untuk trader forex di malaysia untuk trade..

Saudara AbdulRahim,

Terima Kasih atas pandangan anda.

Kami di OctaFX mengambil maklum kerisauan pelanggan kami.

Untuk makluman, Spread di OctaFX adalah berubah-ubah mengikut kepada pasaran dan juga mengikut kepada price yang diberikan oleh Liquidity Provider. Jadi ianya diluar kawalan kami jika spread berubah secara drastik.

Kebiasanyaan spread akan menjadi lebih tinggi pada waktu news , dan juga sebelum market close. Perkara ini memang menjadi kebiasaan pada mana-mana broker yang menawarkan spread tidak tetap.

Untuk 50% deposit bonus tu memang tak support margin tapi boleh withdraw bila cukup lot. So untuk yang suka scalping memang sesuai la.

Berkenaan dengan pair yang ditawarkan, memang OctaFX sebenarnya mengfokuskan kepada Forex sahaja dan bukan pair seperti saham dan sebagainya.

Harap dapat penjelasan.

Terima Kasih.
Reply
Thanks given by:
#70
Salam Tuan,

nak mintak tolong.. mcm mana nak isi withdraw form using bank wire tu?
sy nak withdraw ke Maybank.
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)