Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nyaris Maut, Nassier Wahab Trauma
#1
PETALING JAYA: Penyanyi Nassier Wahab tidak dapat melupakan peristiwa ngeri yang berlaku kepadanya dan keluarga apabila terlibat dalam kemalangan di kilometer 433.7 Lebuhraya Utara Selatan berdekatan Bukit Beruntong pada Ahad lalu.

Dalam kejadian kira-kira pukul 2.45 petang itu, Nassier berkata, kereta Honda Accord miliknya yang dipandu oleh seorang pembantu peribadi melanggar pembahagi jalan berulang kali.

"Pada waktu itu hujan turun dengan lebat dan kami sekeluarga sedang dalam perjalanan dari Pulau Pinang menuju ke Kuala Lumpur untuk memenuhi undangan nyanyian.

"Entah macam mana tiba-tiba kereta itu hilang kawalan dan terus melanggar pembahagi jalan. Mujurlah kami selamat. Cuma isteri saya yang duduk di bahagian belakang bersama anak patah tulang bahu.

"Ketika kereta sedang berpusing, saya hanya berserah kepada Tuhan dan berdoa supaya tiada kereta lain yang melanggar kami. Sehingga ke hari ini kami masih trauma dengan kejadian itu," katanya yang dihubungi mStar Online di sini, Khamis.

Tambah Nassier, dia kecewa kerana tidak sempat mengucapkan terima kasih kepada sepasang suami isteri warga emas yang sanggup meredah hujan bagi membantu kami," katanya.

Sementara itu menurut Nassier, beliau terus dihantui trauma apabila dia dan abangnya yang pulang dari bengkel kereta pada Khamis (hari ini) sekali lagi nyaris terlibat dalam kemalangan.

"Ketika kami dalam perjalanan, saya ada bercakap kepadanya yang kita patut bersyukur kepada Allah kerana masih memberi kehidupan di dunia ini dan redha dengan apa yang berlaku.

"Sebaik sahaja kami menukar lorong ke kanan, tiba-tiba sebuah lori telah melanggar beberapa kereta di lorong tengah.

"Kami terkejut dan mujurlah Allah menggerakkan hati kami untuk beredar dari lorong tersebut," tuturnya.

Dalam nada syukur, Nassier turut melahirkan rasa sedih apabila kereta kesayangannya itu remuk dan menelan kos sebanyak RM10,000 untuk membaikinya.

"Memang saya menangis melihat kereta saya hancur kerana ia dibeli hasil daripada titik peluh saya menyanyi. Tetapi bila fikir semula, duit boleh dicari, nyawa pula tiada pengganti.

"Bagaimanapun, berdasarkan apa yang berlaku, saya ingin menasihati semua untuk berhati-hati ketika memandu terutamanya ketika hujan," ujarnya.
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)