Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nak travel ke Terengganu
#31
(05-17-2019, 04:40 PM)PrettyKavitha Wrote: bukan semua petrol ade fungsi utk membersihkan enjin ke?ermmm, ape special dia...

semua minyak petrol ada ke? dulu saya pakai petrol lain enjin kereta saya masih ada bunyi, tapi lepas pakai prodrive ni dah senyap sikit, mungkin minyak dia lebih licin yang dapat membantu enjin fungsi dengan lebih lancar.
Reply
Thanks given by:
#32
(05-18-2019, 11:49 AM)jellybird Wrote: semua minyak petrol ada ke? dulu saya pakai petrol lain enjin kereta saya masih ada bunyi, tapi lepas pakai prodrive ni dah senyap sikit, mungkin minyak dia lebih licin yang dapat membantu enjin fungsi dengan lebih lancar.


Petronas ni nampak macam banyak tukar, dia keluar minyak formula baru, kedai mesra pun ubahsuai, cara bayran pun boleh pakai apps sahaja, sekaligus bagi banyak benda baru dalam musim ni.
Reply
Thanks given by:
#33
(05-16-2019, 10:52 PM)Sisi Wrote: patutlah saya rasa kenapa enjin kereta dah jadi senyap, mula-mula nak masuk workshop tengak apa masalah, sekarang dah tak payah pergi workshop, minyak baru ni dah bersih benda kotor dalam enjin.

Jadi kamu dah jimat kos untuk bayar workshop, hahaha... rupanya ada banyak faedah lagi, pakai minyak baru ni. Masa campagn dia start saya dah minat sangat, lepas cuba memang tak mengecewakan saya.
Reply
Thanks given by:
#34
(05-18-2019, 12:20 PM)Five_BroGang Wrote: Jadi kamu dah jimat kos untuk bayar workshop, hahaha... rupanya ada banyak faedah lagi, pakai minyak baru ni. Masa campagn dia start saya dah minat sangat, lepas cuba memang tak mengecewakan saya.

Ye lah, sebelum ni saya tak tahu petrol baru ni ada fungsi macam ni, cuma kawan sentiasa suruh saya cuba minyak baru ni, sekarang lepas cuba baru tahu kesan dia amat baik. Baca article dia baru faham apa fungsi  dia.
Reply
Thanks given by:
#35
(05-18-2019, 05:30 PM)Sisi Wrote: Ye lah, sebelum ni saya tak tahu petrol baru ni ada fungsi macam ni, cuma kawan sentiasa suruh saya cuba minyak baru ni, sekarang lepas cuba baru tahu kesan dia amat baik. Baca article dia baru faham apa fungsi  dia.

Minnyak tu memang baik, tapi ada orang kata guna sekejap rasa tak ada kesan dah tukar petrol lain, saya rasa kena guna lama sikit baru nampak fungsi dia. Siapa yang tak guna mesti rugi sebab tak dapat experience fungsi minyak baru ni.
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)