Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nak travel ke Terengganu
#21
(05-16-2019, 12:56 AM)rizal.buzo Wrote:
(05-15-2019, 10:10 AM)generasix Wrote:
(05-14-2019, 10:53 PM)Five_BroGang Wrote: Saya pakai kereta persona, nampak macam bazir gila kan... Sekali pergi je dah takut, haha
Macam mana lah kalau nak pergi tempat jauh lagi, tukar kereta yang boleh jimat minyak ke?

Lehh patut ler. Persona mmg makan minyak sikit. Kalau la ko mmg byk duit boleh nak tukar2 kereta sesenang tak pyh risau la pasal jimat minyak..

Tapi incase nak tukar aku syor bezza la. Atau apa2 kete perodua. Mmg save minyak.

Hahaha. Terbaik la info bro , aq mmg nak tgk kereta bezza ni dah ko rekomen. Minyak mmg aq nak guna prodrive la sbb mmg memang aq pakai elok, smooth n mileage mmg bertambah dari yang lain. Apa - apapun sokong produk tempatan...

aq lebih suka produk luar negara, rasanya produk tempatan x baik mcm produk luar negara
Reply
Thanks given by:
#22
(05-16-2019, 03:32 PM)PrettyKavitha Wrote:
(05-16-2019, 12:56 AM)rizal.buzo Wrote:
(05-15-2019, 10:10 AM)generasix Wrote:
(05-14-2019, 10:53 PM)Five_BroGang Wrote: Saya pakai kereta persona, nampak macam bazir gila kan... Sekali pergi je dah takut, haha
Macam mana lah kalau nak pergi tempat jauh lagi, tukar kereta yang boleh jimat minyak ke?

Lehh patut ler. Persona mmg makan minyak sikit. Kalau la ko mmg byk duit boleh nak tukar2 kereta sesenang tak pyh risau la pasal jimat minyak..

Tapi incase nak tukar aku syor bezza la. Atau apa2 kete perodua. Mmg save minyak.

Hahaha. Terbaik la info bro , aq mmg nak tgk kereta bezza ni dah ko rekomen. Minyak mmg aq nak guna prodrive la sbb mmg memang aq pakai elok, smooth n mileage mmg bertambah dari yang lain. Apa - apapun sokong produk tempatan...

aq lebih suka produk luar negara, rasanya produk tempatan x baik mcm produk luar negara

tgk produk tempatan motosikal dah tau, pakai 3 thn dah rosak, tapi honda dpt tahan sampai 10 thn
Reply
Thanks given by:
#23
(05-16-2019, 03:35 PM)fadin Wrote:
(05-16-2019, 03:32 PM)PrettyKavitha Wrote:
(05-16-2019, 12:56 AM)rizal.buzo Wrote:
(05-15-2019, 10:10 AM)generasix Wrote:
(05-14-2019, 10:53 PM)Five_BroGang Wrote: Saya pakai kereta persona, nampak macam bazir gila kan... Sekali pergi je dah takut, haha
Macam mana lah kalau nak pergi tempat jauh lagi, tukar kereta yang boleh jimat minyak ke?

Lehh patut ler. Persona mmg makan minyak sikit. Kalau la ko mmg byk duit boleh nak tukar2 kereta sesenang tak pyh risau la pasal jimat minyak..

Tapi incase nak tukar aku syor bezza la. Atau apa2 kete perodua. Mmg save minyak.

Hahaha. Terbaik la info bro , aq mmg nak tgk kereta bezza ni dah ko rekomen. Minyak mmg aq nak guna prodrive la sbb mmg memang aq pakai elok, smooth n mileage mmg bertambah dari yang lain. Apa - apapun sokong produk tempatan...

aq lebih suka produk luar negara, rasanya produk tempatan x baik mcm produk luar negara

tgk produk tempatan motosikal dah tau, pakai 3 thn dah rosak, tapi honda dpt tahan sampai 10 thn

ni lah sbb aq lebih suka produk luar negara, lebih tahan lama...dlm byk produk pun mcm tu
Reply
Thanks given by:
#24
(05-15-2019, 10:10 AM)generasix Wrote: Lehh patut ler. Persona mmg makan minyak sikit. Kalau la ko mmg byk duit boleh nak tukar2 kereta sesenang tak pyh risau la pasal jimat minyak..

Tapi incase nak tukar aku syor bezza la. Atau apa2 kete perodua. Mmg save minyak.

Kereta dah tukar, persona atas nama ayah saya, sekarang kereta baru yang saya pakai myvi sahaja. Kereta baru ni dah cukup jimat minyak, nanti pakai petrol baru lagi, akaun simpanan akan semakin banyak duit.
Reply
Thanks given by:
#25
(05-15-2019, 02:33 PM)PrettyKavitha Wrote: sekeluarga pegi raya x kan naik public transport, kos minyak kereta tinggi pun x ape, setahun baru sekali..
aq x pernah try minyak petronas lagi setakat ni, mungkin try selepas ni

Amat digalakkan, lepas cuba kamu akan rasa apa perbezaan dia dengan minyak lain, dan dia ada satu fungsi yang boleh membersihkan enjin, jadi masa kamu memandu akan lebih lancar dan stabil.
Reply
Thanks given by:
#26
(05-16-2019, 10:47 PM)jellybird Wrote: Amat digalakkan, lepas cuba kamu akan rasa apa perbezaan dia dengan minyak lain, dan dia ada satu fungsi yang boleh membersihkan enjin, jadi masa kamu memandu akan lebih lancar dan stabil.

patutlah saya rasa kenapa enjin kereta dah jadi senyap, mula-mula nak masuk workshop tengak apa masalah, sekarang dah tak payah pergi workshop, minyak baru ni dah bersih benda kotor dalam enjin.
Reply
Thanks given by:
#27
(05-16-2019, 10:52 PM)Sisi Wrote: patutlah saya rasa kenapa enjin kereta dah jadi senyap, mula-mula nak masuk workshop tengak apa masalah, sekarang dah tak payah pergi workshop, minyak baru ni dah bersih benda kotor dalam enjin.

Minyak baru sekarang dah ada fungsi yang boleh memuaskan permintaan kami, dapat meningkat prestasi kereta, memanjangkan mileage dan menjaga enjin kereta kami. lepas saya guna dan tahu semua info ni, saya dah jadi loyal customer dia dah...
Reply
Thanks given by:
#28
(05-16-2019, 10:47 PM)jellybird Wrote:
(05-15-2019, 02:33 PM)PrettyKavitha Wrote: sekeluarga pegi raya x kan naik public transport, kos minyak kereta tinggi pun x ape, setahun baru sekali..
aq x pernah try minyak petronas lagi setakat ni, mungkin try selepas ni

Amat digalakkan, lepas cuba kamu akan rasa apa perbezaan dia dengan minyak lain, dan dia ada satu fungsi yang boleh membersihkan enjin, jadi masa kamu memandu akan lebih lancar dan stabil.

bukan semua petrol ade fungsi utk membersihkan enjin ke?ermmm, ape special dia...
Reply
Thanks given by:
#29
(05-16-2019, 03:44 PM)PrettyKavitha Wrote:
(05-16-2019, 03:35 PM)fadin Wrote:
(05-16-2019, 03:32 PM)PrettyKavitha Wrote:
(05-16-2019, 12:56 AM)rizal.buzo Wrote:
(05-15-2019, 10:10 AM)generasix Wrote: Lehh patut ler. Persona mmg makan minyak sikit. Kalau la ko mmg byk duit boleh nak tukar2 kereta sesenang tak pyh risau la pasal jimat minyak..

Tapi incase nak tukar aku syor bezza la. Atau apa2 kete perodua. Mmg save minyak.

Hahaha. Terbaik la info bro , aq mmg nak tgk kereta bezza ni dah ko rekomen. Minyak mmg aq nak guna prodrive la sbb mmg memang aq pakai elok, smooth n mileage mmg bertambah dari yang lain. Apa - apapun sokong produk tempatan...

aq lebih suka produk luar negara, rasanya produk tempatan x baik mcm produk luar negara

tgk produk tempatan motosikal dah tau, pakai 3 thn dah rosak, tapi honda dpt tahan sampai 10 thn

ni lah sbb aq lebih suka produk luar negara, lebih tahan lama...dlm byk produk pun mcm tu

biasanya org bijak akan pilih produk luar negara, org yg loyal kpd produk tempatan saja yg akan pilih produk tempatan
Reply
Thanks given by:
#30
(05-17-2019, 04:40 PM)PrettyKavitha Wrote:
(05-16-2019, 10:47 PM)jellybird Wrote:
(05-15-2019, 02:33 PM)PrettyKavitha Wrote: sekeluarga pegi raya x kan naik public transport, kos minyak kereta tinggi pun x ape, setahun baru sekali..
aq x pernah try minyak petronas lagi setakat ni, mungkin try selepas ni

Amat digalakkan, lepas cuba kamu akan rasa apa perbezaan dia dengan minyak lain, dan dia ada satu fungsi yang boleh membersihkan enjin, jadi masa kamu memandu akan lebih lancar dan stabil.

bukan semua petrol ade fungsi utk membersihkan enjin ke?ermmm, ape special dia...

yalah, sepatutnya semua petrol ade fungsi ni, tapi kena tgk mana satu yg paling pro dlm area ni
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)