Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nak travel ke Terengganu
#11
(05-13-2019, 10:08 PM)Five_BroGang Wrote: Pernah pergi sekali dari selangor ke kuala terengganu, walaupun guna highway juga perlu isi minyak 2 kali (RM50++) full tank. Pergi dan balik sudah kena RM200++, Sekarang kamu boleh buat anggaran berapa banyak duit nak bawa.

Uish kete apa kau naik bang. Rm50 full tank macam viva. Tapi viva takan la makan minyak macam tu sekali.
Reply
Thanks given by:
#12
(05-13-2019, 10:16 PM)jazzmine Wrote: Mahalnya kos minyak kamu, saya pergi chukai dari melaka pun lebih kurangRM 150 sahaja, mungkin saya pakai minyak baru yang dapat memanjangkan hayat penggunaan minyak baru dapat jimat sikit kos ni.

Minyak baru tu primax prodrive ke... dah banyak kali dengar petrol boleh jimat dompat orang, tapi betul ke dia ni boleh fungsi macm tu, dulu pernah pakai 2-3 kali, tak nampak ada apa kesan jadi sayang pakai petrol lain juga.
Reply
Thanks given by:
#13
(05-14-2019, 04:30 PM)generasix Wrote: Uish kete apa kau naik bang. Rm50 full tank macam viva. Tapi viva takan la makan minyak macam tu sekali.

Saya pakai kereta persona, nampak macam bazir gila kan... Sekali pergi je dah takut, haha
Macam mana lah kalau nak pergi tempat jauh lagi, tukar kereta yang boleh jimat minyak ke?
Reply
Thanks given by:
#14
(05-14-2019, 03:38 PM)PrettyKavitha Wrote: dia nak cara yg jimat petrol, so aq suggest naik public transport..
kalau nak jimat masa tentulah aq suggest naik kereta sendiri

Kalau pakai kereta sendiri cuma takut kos minyak tinggi sahaja, kamu boleh cuba pakai minyak petronas baru. Dia dah kurang cepat haus, sebab formula baru ni dapat membantu minyak baru ni boleh tahan lama, kalau pakai minyak ni boleh jalan dengan mileage yang lebih panjang,
Reply
Thanks given by:
#15
(05-14-2019, 10:51 PM)Five_BroGang Wrote: Minyak baru tu primax prodrive ke... dah banyak kali dengar petrol boleh jimat dompat orang, tapi betul ke dia ni boleh fungsi macm tu, dulu pernah pakai 2-3 kali, tak nampak ada apa kesan jadi sayang pakai petrol lain juga.

Mungkin kamu belum ada masa cukup untuk nampak kesan minyak baru ni, saya rasa kamu kena ambil masa sebulan macam tu dan pakai minyak baru ni dengan konsisten baru nampak kebaikan dia. Lain kali boleh cuba lah, mesti tak mengecewakan kamu.
Reply
Thanks given by:
#16
(05-14-2019, 10:53 PM)Five_BroGang Wrote: Saya pakai kereta persona, nampak macam bazir gila kan... Sekali pergi je dah takut, haha
Macam mana lah kalau nak pergi tempat jauh lagi, tukar kereta yang boleh jimat minyak ke?

Lehh patut ler. Persona mmg makan minyak sikit. Kalau la ko mmg byk duit boleh nak tukar2 kereta sesenang tak pyh risau la pasal jimat minyak..

Tapi incase nak tukar aku syor bezza la. Atau apa2 kete perodua. Mmg save minyak.
Reply
Thanks given by:
#17
(05-14-2019, 10:58 PM)jellybird Wrote:
(05-14-2019, 03:38 PM)PrettyKavitha Wrote: dia nak cara yg jimat petrol, so aq suggest naik public transport..
kalau nak jimat masa tentulah aq suggest naik kereta sendiri

Kalau pakai kereta sendiri cuma takut kos minyak tinggi sahaja, kamu boleh cuba pakai minyak petronas baru. Dia dah kurang cepat haus, sebab formula baru ni dapat membantu minyak baru ni boleh tahan lama, kalau pakai minyak ni boleh jalan dengan mileage yang lebih panjang,

sekeluarga pegi raya x kan naik public transport, kos minyak kereta tinggi pun x ape, setahun baru sekali..
aq x pernah try minyak petronas lagi setakat ni, mungkin try selepas ni
Reply
Thanks given by:
#18
(05-14-2019, 10:51 PM)Five_BroGang Wrote:
(05-13-2019, 10:16 PM)jazzmine Wrote: Mahalnya kos minyak kamu, saya pergi chukai dari melaka pun lebih kurangRM 150 sahaja, mungkin saya pakai minyak baru yang dapat memanjangkan hayat penggunaan minyak baru dapat jimat sikit kos ni.

Minyak baru tu primax prodrive ke... dah banyak kali dengar petrol boleh jimat dompat orang, tapi betul ke dia ni boleh fungsi macm tu, dulu pernah pakai 2-3 kali, tak nampak ada apa kesan jadi sayang pakai petrol lain juga.

u pun tau ckp u try 2-3 kali jer, mana dpt nmp kesan dia...
try lama sikit dah tau minyak tu baik x ke
Reply
Thanks given by:
#19
Shocked 
(05-15-2019, 10:10 AM)generasix Wrote:
(05-14-2019, 10:53 PM)Five_BroGang Wrote: Saya pakai kereta persona, nampak macam bazir gila kan... Sekali pergi je dah takut, haha
Macam mana lah kalau nak pergi tempat jauh lagi, tukar kereta yang boleh jimat minyak ke?

Lehh patut ler. Persona mmg makan minyak sikit. Kalau la ko mmg byk duit boleh nak tukar2 kereta sesenang tak pyh risau la pasal jimat minyak..

Tapi incase nak tukar aku syor bezza la. Atau apa2 kete perodua. Mmg save minyak.

Hahaha. Terbaik la info bro , aq mmg nak tgk kereta bezza ni dah ko rekomen. Minyak mmg aq nak guna prodrive la sbb mmg memang aq pakai elok, smooth n mileage mmg bertambah dari yang lain. Apa - apapun sokong produk tempatan...
Reply
Thanks given by:
#20
(05-16-2019, 12:56 AM)rizal.buzo Wrote: Hahaha. Terbaik la info bro , aq mmg nak tgk kereta bezza ni dah ko rekomen. Minyak mmg aq nak guna prodrive la sbb mmg memang aq pakai elok, smooth n mileage mmg bertambah dari yang lain. Apa - apapun sokong produk tempatan...

No problem bro. Prodrive 95 kan? Setakat bezza enjin kapasiti kecik pakai 95 cukup. 97 pun tak rasa sangat. Kecuali kalau pakai enjin besar sikit macam honda city vtech ke. Baru dapat rasa beza 97 dgn 95.
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)