Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nak travel ke Terengganu
#1
Hi aq plan nak gi travel ke terengganu utk cuti raya ni. Nak pendapat korng naik kereta ke naik public tranport lagi jimat. Ni first time nak pergi terengganu.
Reply
Thanks given by:
#2
u dari mana pegi terengganu? dari kl ke? tentulah naik public transport jimat, tapi ambil masa yg lama utk sampai
Reply
Thanks given by:
#3
cuti raya siape akan pegi naik public transport? u sekeluarga nak naik public transport prgi ke?
Reply
Thanks given by:
#4
(05-13-2019, 03:52 PM)PrettyKavitha Wrote: u dari mana pegi terengganu? dari kl ke? tentulah naik public transport jimat, tapi ambil masa yg lama utk sampai

Sekarang Highway dah bukan sampai Kualu Terengganu, tak macam dulu sampai ke kuantan lepas tu nak ambil 4 jam lagi baru sampai ke sana, pakai kereta sahaja, naik bus mesti ambil masa lebih kurang 7-8 jam.
Reply
Thanks given by:
#5
Pernah pergi sekali dari selangor ke kuala terengganu, walaupun guna highway juga perlu isi minyak 2 kali (RM50++) full tank. Pergi dan balik sudah kena RM200++, Sekarang kamu boleh buat anggaran berapa banyak duit nak bawa.
Reply
Thanks given by:
#6
(05-13-2019, 10:08 PM)Five_BroGang Wrote: Pernah pergi sekali dari selangor ke kuala terengganu, walaupun guna highway juga perlu isi minyak 2 kali (RM50++) full tank. Pergi dan balik sudah kena RM200++, Sekarang kamu boleh buat anggaran berapa banyak duit nak bawa.

Mahalnya kos minyak kamu, saya pergi chukai dari melaka pun lebih kurangRM 150 sahaja, mungkin saya pakai minyak baru yang dapat memanjangkan hayat penggunaan minyak baru dapat jimat sikit kos ni.
Reply
Thanks given by:
#7
(05-13-2019, 10:05 PM)jellybird Wrote:
(05-13-2019, 03:52 PM)PrettyKavitha Wrote: u dari mana pegi terengganu? dari kl ke? tentulah naik public transport jimat, tapi ambil masa yg lama utk sampai

Sekarang Highway dah bukan sampai Kualu Terengganu, tak macam dulu sampai ke kuantan lepas tu nak ambil 4 jam lagi baru sampai ke sana, pakai kereta sahaja, naik bus mesti ambil masa lebih kurang 7-8 jam.

dia nak cara yg jimat petrol, so aq suggest naik public transport..
kalau nak jimat masa tentulah aq suggest naik kereta sendiri
Reply
Thanks given by:
#8
(05-13-2019, 04:00 PM)pronext882 Wrote: cuti raya siape akan pegi naik public transport? u sekeluarga nak naik public transport prgi ke?

ya pun, raya pakai public transport pun ade sikit pelik, macam ni lebih baik naik kapal terbang...hahahah
Reply
Thanks given by:
#9
(05-14-2019, 03:42 PM)PrettyKavitha Wrote:
(05-13-2019, 04:00 PM)pronext882 Wrote: cuti raya siape akan pegi naik public transport? u sekeluarga nak naik public transport prgi ke?

ya pun, raya pakai public transport pun ade sikit pelik, macam ni lebih baik naik kapal terbang...hahahah

tapi naik kapal terbang sampai sana pun kena sewa kereta... kalau ade saudara kat sana blh panggil mereka bawa, kalau x ade kena sewa, rasanya pun sama
Reply
Thanks given by:
#10
Cuti raya confirm tiket public transport cepat habis bro. Silap2 sekarang nak beli ticket pun dah tak sempat.

Drive je la hadap traffic jem.
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)