Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meter elektrik
#1
Aku kesian dgn mamat tnb yg selalu dtg every rumah berpanas, jalan ke satu2 rumah pastu dia kira2 elektrik kita guna pastu keluarlah bil dpd mesin kecik yg dia bawa kehulu kehilir tu.. So, aku ada usul lah, memandangkan teknologi makin up skrg, boleh tak nanti akan wujudnya smart electricity meter.. Tak payah dah mamat tu dating kira every rumah punya meter lektrik, meter tu terus kirakan dan data semua send terus ke hq tnb, then bil boleh terus tgk kt phone je ke.. Mudah kan camtu.. senangkan dua2 pihak..
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)