Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mana satu Telco line paling stable?
#11
(03-12-2019, 05:41 PM)kakikaki Wrote:
(03-06-2019, 03:22 PM)MAMAKIM Wrote: Nak tanya, saya sekarang guna Digi, tapi kat rumah saya tak ada line dalam rumah....so saya rasa nak tuka telco lain, mana satu lebih bagus ah?

celcom. kalau kau suka layan youtube selalu download apa2 kau pilih celcom sebab laju

betul aku selalu guna data celcom utk download pasal kerja, setakat ni tiada masalah lambat nk download
Reply
Thanks given by:
#12
(03-12-2019, 05:37 PM)huida23 Wrote:
(03-06-2019, 03:22 PM)MAMAKIM Wrote: Nak tanya, saya sekarang guna Digi, tapi kat rumah saya tak ada line dalam rumah....so saya rasa nak tuka telco lain, mana satu lebih bagus ah?

celcom , tak lama lagi celcom akan ada 5G pulak so yg 4G tu makin laju sebab line dah stable

aku pun baru tahu pasal 5G celcom tu. lepas ni makin laju la line celcom
Reply
Thanks given by:
#13
(03-12-2019, 05:39 PM)huida23 Wrote:
(03-11-2019, 08:18 PM)shakeshake Wrote:
(03-06-2019, 03:22 PM)MAMAKIM Wrote: Nak tanya, saya sekarang guna Digi, tapi kat rumah saya tak ada line dalam rumah....so saya rasa nak tuka telco lain, mana satu lebih bagus ah?

rumah kau kat mana ? kat bandar ke luar bandar atau kelilingi bukit ? kalau kau nak senang tak risau pasal coverage guna celcom lah coverage luas

ye weh sebab sejak aku pakai celcom line tak de masalah mcm kawan kawan yg lain tapi penat la dorang asyik minta hotspot je pastu asyik nk pinjam phone nk call sbb dorang takde line

aku pun selalu jadi mangsa keadaan member selalu minta share hotspot maklumlah celcom je ada line and laju
Reply
Thanks given by:
#14
(03-06-2019, 03:22 PM)MAMAKIM Wrote: Nak tanya, saya sekarang guna Digi, tapi kat rumah saya tak ada line dalam rumah....so saya rasa nak tuka telco lain, mana satu lebih bagus ah?
Digi memang teruk line, saya benar cuba buka tengok youtube, lansung tak jalan..tukar ke 240p baru boleh tengok
Reply
Thanks given by:
#15
Jika nak tengok youtube dan boleh buka 1080p, pilih celcom kerana saya dah try, memang smooth bila tengok youtube.
Reply
Thanks given by:
#16
(03-06-2019, 03:22 PM)MAMAKIM Wrote: Nak tanya, saya sekarang guna Digi, tapi kat rumah saya tak ada line dalam rumah....so saya rasa nak tuka telco lain, mana satu lebih bagus ah?

takde line teruk sangat ke? tapi ramai kata celcom paling best, boleh cuba dulu
Reply
Thanks given by:
#17
(03-15-2019, 03:13 PM)thomas Wrote:
(03-06-2019, 03:22 PM)MAMAKIM Wrote: Nak tanya, saya sekarang guna Digi, tapi kat rumah saya tak ada line dalam rumah....so saya rasa nak tuka telco lain, mana satu lebih bagus ah?
Digi memang teruk line, saya benar cuba buka tengok youtube, lansung tak jalan..tukar ke 240p baru boleh tengok

Area you kat mana? mcm ni lebih baik you guna wifi..haha
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)