Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kenapa rancangan variety outdoor di Malaysia kurang ?
#1
[Image: theaterlights.jpg]

Tak silap den la, kebanyakkan rancangan variety kat malaysia ni adalah indoor game. Maksudnya dalam studio.

Kenapa eh tak buat variety show yang outdoor punya. Lagi satu rancangan tv kat malaysia ni tak boleh tayang banyak2 episode. Kurang2 pun dalam 13 episod satu musim. Tapi citer sinetron beratus episode tu bole pulak Winking

Sebab banyak kebaikkan kalau buat variety show outdoor punya. Antaranya.

1. Muafakat antara sesama artis dan peminat. Kalau dah outdoor tu mmg slalu la jumpa peminat. Walaupun artis-artis lama. Ada episod memerlukan otai-otai untuk muncul.

2. Dapat menunjukkan wajah Malaysia lebih dekat. Banyak destinasi yang ada kat Malaysia ni boleh ditonjolkan. Macam buat lah outdoor kampung game. Dah boleh perkenal home stay punya stail.

Antara sebab yang den rasa tak banyak variety show outdoor kat malaysia ni adalah kerana kos yang tinggi. Lepas tu ada la mungkin artis tak nak berkerjasama. Tu biasa. Dan rasanya boleh dibuat kerana ada artis bernaung macam Astro. So kalau astro buat variety show untuk outdoor. Takde masalah rasanya.

Kita ni sering sangat dibawak budaya rancangan luar masuk kat Malaysia, tapi karyawan dan pengarah2 kat Malaysia ni macam tak boleh nak fikir padahal kita boleh buat macam tu.

Bincang-bincangkan.
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)